Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Bock: “Dat is nooit mijn sterkste punt geweest”

Woensdagavond kon Club Brugge aanknopen met de zege tegen Oud-Heverlee Leuven. Al had de 2-0-eindstand ook nog hoger kunnen oplopen. De Bock, Diaby en trainer Michel Preud’homme gaven hun reactie bij PlaySports.

Beginnen doen we met een opvallende statistiek. Laurens De Bock speelde al 173 officiële wedstrijden in de hoogste Belgische voetbalafdeling, maar wist nog maar één keer te scoren (bij Lokeren in 2011).

Tegen OHL prikte hij bijna zijn eerste voor blauw-zwart tegen de netten, maar Riou redde zowel zijn kanonskogel als kopbal van dichtbij. “Ik denk niet dat ik ooit al een grotere kopbalkans gekregen heb, maar aanvallend koppen is nooit mijn sterkste punt geweest. Volgende keer moet ik dat toch anders aanpakken”, lacht De Bock.

“We wisten op voorhand dat het centrum goed gesloten ging zijn. In de tweede helft hebben we Leuven wel kunnen wegdrukken. De 3 punten zijn het belangrijkste”, besluit de linksachter.

Diaby: “Niet in de pers, maar op het veld geantwoord”

Abdoulay Diaby nam beide doelpunten voor zijn rekening en zorgde er in zijn eentje voor dat Club nog eens meer dan één doelpunt in een wedstrijd wist te scoren. Dat was intussen al geleden van woensdag 23 september, toen blauw-zwart met 0-4 won op het veld van Patro Eisden in de Croky Cup.

“Ik wil mijn ploegmaats graag bedanken”, vertelt Diaby. “Dankzij hen heb ik die doelpunten kunnen scoren. Vandaag stond ik op de goeie plaats. Ik heb niet in de pers, maar op het veld geantwoord”, besluit de Franse Malinees.

Preud’homme: “Dat was de perfecte manier”

Michel Preud’homme was grotendeels tevreden met het geleverde spel van zijn manschappen. “In het begin was het te statisch en zochten we naar vertrouwen. Er was weinig ruimte en Leuven zette een blok. Het is niet gemakkelijk om tegen zo’n goede organisatie te spelen.”

“Ons eerste doelpunt was dé perfecte manier om te laten zien wat je moet doen in die omstandigheden. Na de 1-0 hebben we veel kansen gecreëerd.” Tot slot kwam de Brugse coach ook nog even terug op Denswil, die hij enigszins verrassend liet starten in plaats van Mechele. “Stefano heeft normaal gesproken een schitterende crosspass, maar die heeft hij tegen Leuven niet gebruikt. Hij moet zijn ritme nog terugvinden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws