Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club wint Zeeslag om Vlaanderen

Michel Preud'homme met overwinningsgezangen

Club Brugge heeft een goede zaak gedaan om opnieuw aansluiting te vinden met de top. Op een zenuwslopende namiddag werd er met 1-0 gewonnen van Oostende.

Club Brugge begon met veel aanvallende intenties aan de wedstrijd. Gedoz, de beste man in de eerste helft, zag zijn schot maar nipt naast het doel van Ovono zoeven. Even later dreigden ook de bezoekers, maar Bruzzese ranselde de kopbal van Rozehnal uit zijn doel.

Daarna bleef het kansen regenen voor blauw-zwart. Pereira trof de lat en Izquierdo zag zijn poging door Ovono gekeerd worden. Even later lukte het dan toch. Lukaku stopte Gedoz foutief af en Gumienny wees naar de stip. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en trapte in twee tijden het leer tegen de netten.

Nog voor de rust moest Oostende met zijn tienen voort na een strenge rode kaart voor Capon, die de doorgebroken Izquierdo neerhaalde. Zo kon Club met een 1-0-voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft kwam Vanaken in de plaats van Vazquez. Ondanks de numerieke meerderheid liet Club de Kustboys toch in de wedstrijd komen. En op het uur moest ook blauw-zwart met zijn tienen voort. De reeds geel geboekte Izquierdo liet zich vallen in de zestien en Gumienny toonde hem zijn tweede karton van de avond. Opnieuw een dubieuze beslissing.

Nadat de Spaanse draaischijf al uit voorzorg gewisseld werd, moest ook Gedoz geblesseerd naar de kant. Dierckx was zijn vervanger. Oostende voerde de druk op, maar een goed keepende Bruzzese stond pal. Zo wint Club van leider Oostende en pakt het drie belangrijke punten.

Bekijk de samenvatting

#CLUKVO / Sfeerverslag from Club Brugge on Vimeo.

Reacties van Michel Preud’homme en Timmy Simons

#CLUKVO / Reacties from Club Brugge on Vimeo.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws