Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club wil negatief record voorkomen

Club wil negatief record voorkomen

Club Brugge is dit seizoen met 18 op 18 aan een foutloos parcours bezig in Jan Breydel. Buitenshuis loopt het heel wat minder vlot voor Michel Preud’homme en de zijnen. 

Zaterdagavond staat de achtste uitmatch van het seizoen op het programma. Club gaat in ‘t Kuipje op zoek naar zijn tweede uitoverwinning. De eerste zeven wedstrijden sprokkelde blauw-zwart slechts 4 van de 21 mogelijke punten.

Sinds de promotie in 1959 naar eerste klasse, deed Club maar één keer slechter. In het seizoen 1963-1964 pakte blauw-zwart onder leiding van Janos ‘Juan’ Schwanner amper twee punten in zijn eerste zeven matchen op verplaatsing. Dat weet HLN Sport Plus.

Eén seizoen later werd de huidige 4 op 21 geëvenaard, alsook in 1981-1982. Die magere cijfers staan in schril contrast met het seizoen 2000-2001, toen Club onder Trond Sollied een perfect rapport (21 op 21) kon voorleggen. Toch werd de landstitel toen niet veroverd. Blauw-zwart eindigde tweede, op vijf punten van landskampioen Anderlecht. Standard vervolledigde de top 3, maar had achttien (!) punten achterstand op Club.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws