Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club is maatje te groot voor OHL

Abdoulay Diaby vingertje

Club Brugge is erin geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen OHL. Na een moeilijk begin, groeide blauw-zwart in de wedstrijd en werden Mathijssen & co met een droge 2-0 naar huis gestuurd.

Club begon matig aan de wedstrijd. Op een paar halve kansjes na, werd er te veel balverlies geleden. Leuven prikte regelmatig tegen, maar pogingen van Trossard en Rougkalas konden Bruzzese niet verontrusten.

Daarna toch wat meer dreiging van Club, maar zowel Vossen als Diaby lieten de kans liggen om de 1-0 voorbij Riou te trappen. Met de rust in zicht lukte het dan toch voor blauw-zwart. Meunier behield het overzicht en schotelde Diaby de 1-0 op een presenteerblaadje voor.

Een veel gretiger Club in het begin van de tweede helft. De kansen stapelde zich op, maar Riou hield zijn ploeg in de wedstrijd op een kanonskogel van De Bock en de rebound van Diaby.

Even later mocht onze linksachter het met het hoofd proberen, maar hij kopte recht op Riou. De Brugse aanvalsgolven bleven echter aanhouden. Diaby kreeg veel ruimte en vloerde tegen 99 kilometer per uur de Leuvense doelman. Zo stond de geruststellende 2-0 op het bord.

Club kon de score nog verder uitdiepen, maar miste precisie in de afwerking. In het slot hield Bruzzese Leuven nog van de aansluitingstreffer met twee knappe reddingen. Zo pakt blauw-zwart 18 op 18 in eigen huis en stijgt het een plaatsje in het klassement.

Ontroerend moment in de 23ste minuut

De 23ste minuut zorgde voor een hartverwarmend moment. Jacky Mathijssen, die François Sterchele nog onder zijn hoede had bij Club, applaudisseerde een minuut lang me voor de gewezen aanvaller. Respect met hoofdletter R!

Samenvatting Club Brugge – OHL

#CLUOHL / Sfeerverslag from Club Brugge on Vimeo.

Reacties Club Brugge – OHL

#CLUOHL / Reacties from Club Brugge on Vimeo.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws