Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bruzzese: “Dat is niet abnormaal, toch?”

Sébastien Bruzzese (Club Brugge)

Na de 1-0 winst tegen leider KV Oostende wil Club zich ook in Europa herpakken. En dat met Sébastien Bruzzese in doel. De keeper die vol twijfel aan het seizoen begon, heeft intussen de concurrentiestrijd met Sinan Bolat gewonnen en oogt zelfzekerder dan ooit.

“De voorbije maanden heb ik heel veel druk gevoeld”, verklaart Bruzzese in HLN Sport Plus. “In eerste instantie was er het vertrek van Mathew Ryan. Het is nooit gemakkelijk om na zo’n topkeeper te komen. Daarna was er de concurrentie met Sinan Bolat. En ook nog eens het feit dat ik absoluut geen matchritme had na drie jaar met amper wedstrijden.”

“Mentaal had ik het niet gemakkelijk, want ik legde mezelf te veel druk op. Daardoor was ik echt nerveus. Niet abnormaal, toch? Nu ik weer matchritme heb, kan ik me opnieuw voor honderd procent toeleggen op de match zelf”, gaat de Luikenaar verder. “Ik voel me weer bevrijd. De verstikkende druk is weg. Ik begin eindelijk uit de schaduw van Ryan te komen.”

“Ik vind wel dat ik nu toon dat ik het waard ben om als nummer één in doel te staan bij Club. Al blijft het elke training opnieuw keihard werken om je stek te behouden. De strijd is nooit gestreden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws