Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse supportersprotesten hebben effect

Club-fans fuck you

Club-supporters die in opstand komen… Het was niet de eerste keer vorige week zondag. Hoewel de blauw-zwarte aanhang enorm trouw is, werd de spelersgroep de jongste jaren meermaals tot de orde geroepen. Een overzicht.

Vooraleer we ons lijstje beginnen, is het niet onbelangrijk om op te merken dat Club elke keer met een zege antwoordde nadat ze door de fans wakker werden geschud. Zondag opnieuw?

1) Fans eisen uitleg – Adrie Koster – november 2010

Onder leiding van de Nederlandse coach staat Club pas 9de in de competitie en is blauw-zwart al uitgeschakeld in de beker. De coach zelf, Stijn Stijnen en Carl Hoefkens treden met de fans in overleg. Een dagje later wint Club met 2-0 van Lierse.

2)  Protest op de luchthaven – Juan Carlos Garrido – december 2012

Na de 2-1-nederlaag tegen het Portugese Maritimo, wordt het de 150 meegereisde fans allemaal wat te veel. Club eindigt laatste in zijn Europa League-poule en moet het op de luchthaven in Funchal ontgelden. “No Sweat No Money”, luidt het bij de blauw-zwarte aanhang.

Daarnaast worden ook Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe geviseerd, omdat zij niet meereisden naar Portugal. Enkele dagen later reageert de Brugse spelerskern met een klinkende 1-7-overwinning op het veld van Beerschot. Club pakt zelfs nog 13 op 15 voor de winterstop.

3) Verhaeghe en Gretarsson trotseren – Michel Preud’homme – oktober 2013

Preud’homme is nog maar een maand in dienst of hij wordt al opgeschrikt door een honderdtal heethoofden die het oefenveld betreden, tijdens een gesloten training nota bene. De 0 op 9 in oktober blijkt de druppel voor de harde kern.

Voorzitter Verhaeghe en technisch directeur Arnar Gretarsson proberen te bedaren, maar kennen weinig succes. De spelers reageren in de eerstvolgende match met een 1-0-overwinning tegen Lokeren. Daarna pakt Club 10 op 12.

4) Protesten in de Ghelamco Arena en Brugge – Michel Preud’homme – oktober 2015

Bij elke Club-supporter wellicht nog vers in het geheugen (klik op de links voor meer uitleg):

(VIDEO) Club-supporters protesteren na het laatste fluitsignaal

(VIDEO) Club-fans brengen spelersbus tot stilstand én Mannaert reageert

(VIDEO) Ook in Brugge wordt de spelersbus belaagd: Michel Preud’homme gaat in discussie

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws