Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zoveel winst maakte Club in afgelopen transferperiode

Verhaeghe - Preud'homme

Nu de transferperiode definitief is afgerond, kan de financiële balans worden opgemaakt. Wat houdt Club Brugge nu eigenlijk over aan al die inkomende en uitgaande transfers van de zomermercato? BlauwZwartFans zocht het uit.

Maar liefst 11 nieuwe namen in de A-kern van Club Brugge (klik hier voor het volledige transferoverzicht), dan mag er gesproken worden van een actieve transferperiode.

In totaal gaf blauw-zwart meer dan 12 miljoen euro uit. Toch hoeft dat niet te betekenen dat Club er armer op is geworden, integendeel zelfs.

Inkomsten uitgaande transfers

Eerst en vooral was er de overgang van Ryan naar Valencia. De Australische doelman bracht op die manier meer dan 7 miljoen euro in het Brugse laatje.

Daarnaast verkaste Oulare naar Watford voor 8,2 miljoen euro (inclusief doorverkooppercentage tussen de 10 en 20%). De Sutter zocht dan weer het Turkse Bursaspor op, goed voor zo’n 2 miljoen euro.

Het dooverkooppercentage op Bacca (minstens 5%) brengt Club door de overgang van Sevilla naar AC Milan nog eens 1,5 miljoen euro op. En dan krijgt Club ook nog 1% opleidingsvergoeding (€200.000) door de transfer van Perisic, die Wolfsburg ruilde voor Inter Milan.

Europese inkomsten

De uitschakeling in de vierde en laatste voorronde van de Champions League levert blauw-zwart maar liefst 3 miljoen euro aan extra inkomsten op, bovenop de toegangspremie van 2,4 miljoen euro voor de Europa League.

In totaal verdiende Club dit seizoen dus al zo’n 5,4 miljoen euro met zijn Europese parcours tot dusver. Per winstmatch in de Europa League komt daar nog eens €360.000 bij. Een gelijkspel is goed voor €120.000.

Totale balans

In totaal bedraagt de Brugse winst tijdens de afgelopen zomermercato een kleine 7 miljoen euro zonder de Europese inkomsten en maar liefst 12,3 miljoen euro mét Europese inkomsten. Goed gehandeld van Club?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws