Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vital Vanaken: “Dat is voor de buitenwereld niet goed genoeg”

Vanaken - De Bock - Claudemir (Club Brugge - KV Mechelen)

Hij had al eens de paal geraakt. En de lat. En ook al eens onbegrijpelijk gemist. Maar tegen Patro Eisden Maasmechelen was het dan toch raak. Hans Vanaken scoorde twee keer en veegde de nul zo van de tabellen. Manager Maeschalck en vader Vital zagen dat het goed was.

“Die goals zullen hem wel vertrouwen geven”, geeft vader Vanaken toe aan Het Laatste Nieuws. “Iedereen was er op aan het wachten hé. Niet zozeer Hans zelf, maar veeleer de buitenwereld.”

“Als je zijn statistieken van vorige seizoenen bij Lokeren bekijkt, dan is alles wat voor de buitenwereld minder is, niet goed genoeg. Wij hebben nooit gepanikeerd, maar we wisten wel op voorhand dat Hans op zijn 23ste én in zijn eerste jaar niet zomaar eventjes een topclub zou gaan dragen.”

“Ik zou pas getwijfeld hebben als Hans zich niet goed had gevoeld in Brugge”, vult Vanaken’s manager aan. “Maar tot nu toe zijn we heel tevreden met zijn integratie en de manier waarop hij zich bij Club profileert. Hij bewijst nu dat het de juiste stap was om deze zomer voor een Belgische topclub te kiezen en niet voor het buitenland.”

“Hij moet wel nog wennen aan de druk van de pers en de buitenwereld, want die zijn nu veel groter dan bij Lokeren. Alles wordt toch wat uitvergroot”, besluit Maeschalck. “Maar eigenlijk is Hans nog niets veranderd”, vult vader Vital aan. “Hans relativeert veel, maar dat wil niet zeggen dat hij er niet mee bezig is. Hij is wel degelijk gefocust, ook al zou je soms die indruk niet hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws