Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vijf redenen waarom Jelle Vossen zal slagen bij Club

Jelle Vossen scoort (Club Brugge - KV Mechelen)

De transfer van Jelle Vossen naar Club Brugge werd tot dusver unaniem onthaald als een toptransfer. En dat is begrijpelijk, want we kunnen concluderen dat de speler en club perfect bij elkaar passen. Sport/Voetbalmagazine vond de 5 belangrijkste redenen waarom de Limburger zal slagen bij blauw-zwart.

1) Zijn statistieken in de Jupiler Pro League

Vossen bewees dat hij een uitstekende spits is voor de Jupiler Pro League. Sinds zijn debuut in het seizoen 2006/07 maakte hij in de competitie, de play-offs en de beker samen 93 doelpunten in 225 wedstrijden. Bovendien vond hij in 30 Europese wedstrijden 17 keer de weg naar doel.

2) Kampioenen ervaring

Vossen weet hoe je in België kampioen wordt, en laat dat nu net dé grote ambitie zijn van zijn nieuwe club. In 2011 werd hij zelf nog kampioen met Genk. Van de rest van de Brugse A-kern speelden alleen Timmy Simons (2005: Club Brugge) en Sinan Bolat (2009: Standard) in ons land kampioen.

3) Geboren leider

Vossen is een geboren leider, zo was hij bij Genk lange tijd aanvoerder. Daarnaast werkt hij hard op training en deinst hij er ook niet voor terug om tijdens de wedstrijd wat extra meters te maken.

Jelle is iemand die in moeilijke momenten niet opgeeft en het belang van teamspirit kent om een ploeg boven zichzelf te kunnen laten uitstijgen. “No sweat no glory”, de slogan van Club, is hem werkelijk op het lijf geschreven.

4) Liefde

Vossen houdt van Club Brugge. En wat je met liefde doet, doe je beter! Zijn vader, gewezen voetballer Rudi Vossen, is altijd Club-supporter geweest. Als kind was Jelle dat ook en eigenlijk is dat nooit veranderd.

Toen hij op zijn twaalfde door Genk werd weggeplukt bij SK Tongeren, weigerde hij aanvankelijk zelfs om het shirt van een andere eersteklasser dan Club aan te trekken.

5) Ideale leeftijd

Vossen is 26 en is dus nog jong. Aan zijn scoringscapaciteiten twijfelt niemand, en toch heeft hij het potentieel om nóg beter te worden. Ondanks zijn leeftijd, beschikt de aanvaller over voldoende ervaring en heeft hij bij Middlesbrough een jaartje kunnen rijpen in de Engelse Championship.

Er is wel één grote MAAR. Hoe kan blauw-zwart Vossen op zijn beste positie uitspelen en tegelijk Victor Vazquez en Hans Vanaken optimaal laten renderen? Aan Michel Preud’homme & co om die moeilijke puzzel in elkaar te passen…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws