Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vijf analisten stellen hun ideale Club-elftal samen

Jan Ceulemans (Club Brugge)

Na de pijnlijke 2-1-nederlaag op Moeskroen, kwam er kritiek vanop alle banken over de veldbezetting van Club Brugge. Daarom gaven vijf analisten hun ideale opstelling in Het Laatste Nieuws, gesteld dat elke speler van blauw-zwart beschikbaar is. En wat blijkt? Er is grote onenigheid.

1) Aad de Mos – “Spelen als Barcelona” (4-3-3)

“Ik zou spelen zonder echte spits, zoals FC Barcelona. Andere denkwijzen zijn ouderwets. Ik kies voorin voor drie jongens die frivoliteit met scorend vermogen combineren. Vossen is mislukt in de Engelse tweede klasse, dus ik betwijfel zijn meerwaarde. Daarnaast verkies ik Vanaken boven Vazquez, omdat hij simpelweg beter is. Dit is een kampioenenploeg.”

Aad de Mos opstelling Club Brugge

2) Nordin Jbari – “Ongewone rol voor Vanaken” (3-5-2)

“Het is niet mijn favoriete opstelling, maar het is de beste oplossing met het spelersmateriaal van Club Brugge. Ik heb trouwens een ongewone rol voor Vanaken in gedachten. Hij moet voor de verbinding tussen verdediging en aanval zorgen, want het ontbreekt het huidige Club aan verzorgde opbouw. Leandro Pereira kan ik nu nog niet inschatten, maar waarom liet het bestuur De Sutter gaan?”

Nordin Jbari opstelling Club Brugge

3) Tom Soetaers – “Vossen kan dat wel” (4-3-3)

“Ik zou Vanaken zetten. Geef hem vertrouwen door hem op zijn beste positie uit te spelen. Bij Vazquez heb ik geen goed gevoel. Ik zou het niet erg gevonden hebben als Club hem verkocht had. Tot slot ga ik niet akkoord met de critici van Vossen. Ik heb met hem gespeeld en geloof me: hij kan de rol als spits in een 4-3-3 aan. Geef hem toch een beetje tijd.”

Tom Soetaers opstelling Club Brugge

4) Jan Ceulemans – “Dan zal hij enorm veel goals maken” (4-5-1)

“En Vazquez én Vanaken én Vossen staan in mijn elftal. Die drie kunnen samenspelen en zorgen voor voetballend vermogen, want met Vormer en Simons als buffers behoud je het evenwicht. Dat Vanaken in dit 4-5-1-systeem vanop links moet vertrekken, mag op zich geen probleem vormen. Ook daar is hij nuttig. Als Vossen niet mee verdedigt en diep blijft, zal hij enorm veel goals maken.”

Jan Ceulemans opstelling Club Brugge

5) Eddy Snelders – “Bolat niet beter dan Bruzzese” (4-3-3)

“Ik vind niet dat Bolat al bewezen heeft dat hij beter is dan Bruzzese. Bolat kostte Club punten in Moeskroen. Voor een gelijkaardige fout op STVV werd Bruzzese overladen met kritiek. Ik zou kiezen voor Vanaken, want hij lijdt onder de aanwezigheid van Vazquez. Club wil toch geen situatie zoals bij de nationale ploeg, waarbij zowel De Bruyne als Hazard niet volledig tot hun recht komen?”

Eddy Snelders opstelling Club Brugge

De beste stuurlui staan natuurlijk aan wal en Michel Preud’homme weet heus wel wat hij doet, maar als jij het voor het zeggen hebt, voor welke opstelling kies jij dan?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws