Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vande Walle: “Laat hem met de beloften spelen”

Sébastien Bruzzese (Club Brugge)

Terwijl quasi iedereen Sinan Bolat als dé opvolger van Mathew Ryan beschouwde, staat de bescheiden Sébastien Bruzzese tegenwoordig op als eerste doelman. Oud-Bruggedoelmannen Philippe Vande Walle en Dany Verlinden laten hun licht schijnen over de bizarre keeperskwestie.

“Vroeger was het anders dan nu. Toen ik keepte, werden de speelminuten tussen Birger Jensen en mij verdeeld”, vertelt Vande Walle aan HLN. “Je had destijds bij elke topclub twee gevestigde waarden: Club Brugge had Birger Jensen en Philippe Vande Walle, Anderlecht had Jacky Munaron en Filip De Wilde en Standard had Gilbert Bodart en Michel Preud’homme.”

“Bruzzese is binnengehaald als nummer twee, maar er zit wel een stijgende lijn in zijn prestaties. Mentaal is het dan blijkbaar toch een sterke jongen. Bolat heeft duidelijk tijd nodig. Technisch heeft hij niets verloren, maar hij is niet wedstrijdfit. Mijn remedie? Hem langer bij de beloften laten spelen totdat hij opnieuw een bepaald niveau heeft bereikt”, besluit Vande Walle.

Dany Verlinden is het niet helemaal eens met Vande Walle. “Bolat heeft tijd en ritme nodig, maar de beloftenwedstrijden zijn niet te vergelijken met eerste klasse. Je speelt tegen jongens van 16 of 17 jaar en de motivatie is voor een gevestigde waarde dan moeilijk te vinden.” Wie heeft er gelijk?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws