Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken: “Dat is wat ik nodig heb”

Vossen - Vanaken (Club Brugge - KV Mechelen)

Hans Vanaken bedankte zijn tweede basisplaats op rij met twee doelpunten. Hoewel de 23-jarige zomeraankoop opgetogen was over zijn goals, beseft hij ook dat de Brugse prestatie in perspectief geplaatst moet worden.

“Natuurlijk is het leuk dat ik eindelijk mijn goaltjes kon meepikken”, geeft Vanaken toe in HLN. “Tegelijk moeten we er ook niet meer van maken dan het is. Ik weet niet of deze doelpunten tegen een staartploeg uit tweede klasse door de buitenwereld zo hoog aangeschreven worden”, lacht hij.

De Limburger lijkt zich helemaal te kunnen vinden in de rol die Preud’homme sinds kort voor hem uitgedokterd heeft. “Ik vertrek vanop de rechterkant, maar eigenlijk moet ik enkel in balverlies zorgen dat ik op de flank ben om daar de boel dicht te houden.”

“In balbezit krijg ik heel veel vrijheid om uit te wijken. Ik mag zwerven tussen de linies en dat is wat ik nodig heb. Deze manier van spelen geeft me de ruimte om te infiltreren. Op die manier kon ik dus ook scoren. Ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws