Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme weerlegt kritiek: “Dat kunnen wij ook”

Michel Preud'homme lacht (Club Brugge - Anderlecht)

Zondagnamiddag gaat Club bij Lokeren op zoek naar zijn eerste uitoverwinning van het seizoen in de Jupiler Pro League. Preud’homme hoopt op hetzelfde spelbeeld als de voorbije wedstrijden tegen Patro en Waasland-Beveren.

Afgelopen woensdag pakte Sport/Voetbalmagazine uit met een artikel waarin bleek dat Hein Vanhaezebrouck de trainer is die het meeste durft in België. “Dat artikel is gebaseerd op het balbezit van Gent. Die conclusie begrijp ik niet”, zegt Preud’homme aan Het Nieuwsblad.

“Wij kunnen ook achteraan de bal rondspelen voor een hoger percentage balbezit. Maar ik wil benadrukken dat Gent dat niet doet, zij spelen immers aanvallend voetbal.” Bepaalde cijfers spreken echter in het voordeel van blauw-zwart.

“Ik heb ons doelpuntensaldo van vorig seizoen nog eens bekeken en zelfs in Play-off I scoorden wij maar twee keer minder dan Gent en Anderlecht. Ons publiek wil attractief voetbal en dat proberen we te brengen. Dit seizoen hebben we momenteel ook het beste doelpuntensaldo (+10, nvdr).”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws