Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert over twee misgelopen toptransfers

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Na het vertrek van Tom De Sutter ging Club naarstig op zoek naar een goede vervanger. Uiteindelijk viel het blauw-zwarte oog op Jelle Vossen en Leandro Pereira, al waren er ook enkele opvallende andere namen in beeld.

Zo probeerde het Brugse bestuur om Dieumerci Mbokani naar Jan Breydel te halen. De ex-spits van onder meer Standard en Anderlecht komt momenteel uit voor Dinamo Kiev. Omdat de 29-jarige aanvaller financieel niet haalbaar was, trok hij voor een jaar op uitleenbasis naar Norwich City.

Daarnaast was ook Moussa Konaté lange tijd in beeld, een 22-jarige spits die voor FC Sion uitkomt en vorig seizoen 11 keer scoorde in 19 wedstrijden. Mannaert trok samen met ex-Club-speler Khalilou Fadiga helemaal naar Senegal om de aanvaller te overtuigen.

“Zijn vader persoonlijk opzoeken was de enige manier om een akkoord te bereiken met Konaté. Iedereen was ook overtuigd, maar uiteindelijk was het Sion dat ervoor zorgde dat de transfer afsprong. Eerst vroeg de voorzitter 3 miljoen, dan ineens 7 en uiteindelijk zelfs 15 miljoen euro.”

FC Sion staat bekend als dé schandaalclub in het Europees voetbal. Afgelopen zomer haalde ze onder meer Ilombe Mboyo en Geoffrey Mujangi Bia naar Zwitserland. “Toen het dossier bleef aanslepen en ik hoorde dat Jelle Vossen ongelukkig was in Engeland, besloten we om de piste Konaté te verlaten”, besluit Mannaert in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws