Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Komt Brugse confrontatie met Anderlecht eerder dan verwacht?

Olivier Deschacht (Anderlecht)

Woensdagavond strijden 14 eersteklassers in de zestiende finales van de Croky Cup tegen een tweede, derde of zelfs vierdeklasser. Maar er verandert dit seizoen één en ander in het bekergebeuren.

Terwijl de clubs uit de Jupiler Pro League in de zestiende finales nog beschermd waren en dus niet tegen elkaar konden uitkomen, vervalt deze regel vanaf de achtste finales.

Dit jaar wordt er dus niet langer gewerkt met twee tabelhelften, waarbij elke ploeg vooraf weet wie de potentiële tegenstanders zijn. In plaats daarvan wordt er na elke ronde opnieuw geloot. Dat weet HLN.

Omdat er geen sprake meer is van reekshoofden, kan iedereen tegen iedereen uitkomen. Het is dus perfect mogelijk dat we in de achtste finale al een affiche à la Club Brugge – Anderlecht krijgen. Al moeten eerst de zestiende finales nog tot een goed einde gebracht worden natuurlijk.

De loting voor de achtste finales gebeurt woensdagavond al, vlak na afloop van de match Charleroi – Walhain en is live te volgen op het Franstalige Club RTL.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws