Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Geblesseerde ex-Bruggeling bij Midtjylland heeft advies voor Club

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Donderdagavond speelt Club Brugge tegen FC Midtjylland, of moeten we FC Statistiek zeggen? Alle beslissingen worden er gemaakt op basis van wiskundige analyses en statistische modellen. Met succes, want vorig seizoen werden de Denen voor het eerst in hun bestaan landskampioen.

“Wij geloven dat we spelers en teams accurater kunnen evalueren met data dan met het menselijke oog”, vertelt voorzitter Ankersen. Zo haalde Midtjylland vorig jaar Tim Sparv, een speler die niet scoorde, geen assists gaf en dus totaal niet opviel.

Maar omdat hij altijd fit was en nauwelijks gele kaarten pakte, haalden de Denen hem toch binnen. Intussen is Sparv één van de sterkhouders op het middenveld, die eveneens deel uitmaakte van de kampioenenploeg.

Een andere opvallende statistiek is dat Midtjylland gemiddeld één doelpunt per match uit stilliggende ballen scoort. “We hebben een goeie verdediging en sterke spitsen, maar onze stilstaande fases zijn echt levensgevaarlijk”, verklaart ex-Club-speler Jim Larsen, die door een hamstringblessure verstek moet laten gaan voor de match in Jan Breydel.

“Ik denk dat we minstens een punt zullen pakken. Club heeft meer individuele kwaliteiten, maar wij zijn als team zeker sterker. Ik volg Club trouwens nog altijd”, gaat Larsen verder. “Mijn tijd in Brugge was prachtig. Er waren toen veel Scandinaviërs (Stenman, Almebäck, Hogli, Bakenga, Jorgensen en Zimling) bij blauw-zwart, waar ik nog altijd contact mee heb.

“Ook de fans waren fantastisch. Nooit in mijn carrière speelde ik voor zoveel mensen. Ik blijf supporteren voor Club, maar donderdag zal dat niet het geval zijn”, besluit Larsen in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws