Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analisten zijn het over één ding allemaal eens

Boskamp - Degryse - Coninx

Voetbalanalisten worden meestal gekenmerkt door een verscheidenheid aan meningen. Zeker gedurende de laatste weken over blauw-zwart. Maar over één zaak zijn ze het allemaal eens…

Onlangs mochten vijf analisten hun ideale Club-elftal samenstellen in HLN. Allen gingen ze voor een andere opstelling, maar het was opvallend dat Vanaken bij alle vijf deel uitmaakte van de basiself. En ook andere analisten zijn het daarmee eens. Vazquez lijkt het daarentegen bij alles en iedereen verkorven te hebben.

1) Aad de Mos

“Ik verkies Vanaken boven Vazquez, omdat hij simpelweg beter is. Vazquez speelt zonder goesting, daar heb je niets aan.”

2) Nordin Jbari

“Vanaken moet voor de verbinding tussen verdediging en aanval zorgen, want het ontbreekt het huidige Club aan verzorgde opbouw.”

3) Tom Soetaers

“Ik zou Vanaken in de basis zetten. Geef hem vertrouwen door hem op zijn beste positie uit te spelen. Bij Vazquez heb ik geen goed gevoel. Ik zou het niet erg gevonden hebben als Club hem verkocht had.”

4) Eddy Snelders

“Ik zou kiezen voor Vanaken, want hij lijdt onder de aanwezigheid van Vazquez. Club wil toch geen situatie zoals bij de nationale ploeg, waarbij zowel De Bruyne als Hazard niet volledig tot hun recht komen?”

5) Jan Ceulemans

“Ik zou Vanaken in een 4-5-1-systeem vanop links laten vertrekken. Dat mag op zich geen probleem vormen voor hem. Ook daar is hij nuttig.”

6) Marc Degryse

“Vazquez moet de ploeg op sleeptouw nemen, qua kwaliteit is hij de kapitein van dit team. Maar hij verdronk als eerste in het moeras. Passief, niet scherp: op die manier heeft het geen zin om de Spanjaard op te stellen.”

7) Gert Verheyen

“Sorry, maar zoals Vazquez speel je niet centraal op het middenveld. Daar moet gelopen en geknokt worden. Hij wandelt gewoon een beetje. Ik begrijp er helemaal niets van. Hij speelt voor een halve”, zei hij aan Sporza.

8) Peter Vandenbempt

“Dé negatieve uitschieter in Napoli was Vazquez. In zijn spel, in zijn negatieve attitude. Neen, die kan je op dit moment toch niet laten staan”, besluit Vandenbempt bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws