Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Genk-fans zijn staalhard voor Vossen

Jelle Vossen (Club Brugge - Gent)

De transfer van Jelle Vossen naar Club Brugge weekt heel wat los bij de Genkse aanhang. De supporters spuwen massaal hun gal en ondernamen al diverse acties om hun mening over de transfer de wereld in te sturen. Oordeel vooral zelf…

Het regent negatieve reacties vanuit het Genkse kamp en er werden zelfs al anti-Vossen Facebookpagina’s opgericht.

Genk-fans reageren op transfer van Vossen naar Club Brugge 1

Genk-fans reageren op transfer van Vossen naar Club Brugge 2

Er werd ook een open brief gestuurd uit naam van de Genkse fans naar Jelle. Deze vind je onderstaand. Kan jij de reactie van de Genkse fans begrijpen?

PS: probeer over de dt-fouten en onjuistheden te lezen.

————————–—————–
OPEN BRIEF UIT NAAM VAN GENKSE FANS NAAR JELLE
————————–—————–
De zwartste dag uit de geschiedenis van KRC Genk.

| zondag 31 augustus 2015 om 4u14

Vandaag is de dag dat we als KRC Genk zijnde veel meer respect hebben voor Anderlecht of Standard, dan voor Club Brugge. Anderlecht is veel ethischer, correcter en eerlijker dan Club Brugge. Dat is nu nogmaals bewezen door blauwzwart zelf met de transfer van Jelle Vossen.

Wat betreft Defours transfer in 2006, zélfs hij was wel eerlijk. Wou absoluut weg uit Genk en dreigde met de wet van ’78. Zo kreeg Steven zijn transfer naar Standard. Maar ook dit was verschrikkelijk, maar van Defour kan je zeggen wat je wil, hij is niet achterbaks en we wisten tenminste als Genk-zijnde waar we stonden in het verhaal Defour destijds! Kara Mbodj dan… is ook wel erg om naar een rechtstreekse concurrent te gaan, maar deze transfer verliep dan wel 100% eerlijk door Anderlecht. Anderlecht gedroeg zch hierin correct, betaalde het correcte (vrij hoog) bedrag wat Genk ervoor vroeg. Zoals het hoort… ook al is dit naar Anderlecht.

Als je dan van al deze 3 clubs een vergelijking moet maken, kan je niet anders dan stellen dat Club Brugge op de meest laffe manier transfers doet. Maar de grootste schijnheiligheid ligt bij… Jelle zelf. Deze transfer van Vossen van Genk tot Club Brugge is zeer laf. Deze constructie was al zéér lange tijd gepland, zonder dat ook maar iemand dit door had. Iedere andere voetballer zou ALTIJD op zijn minste proberen om een plaats af te dwingen bij zijn nieuwe club, in dit geval Burnley voor Vossen. Al is het maar een half seizoen tot de winterstop! Wat nu gebeurt, op anderhalve maand tot twee keer toe van club veranderen, is ongezien. We kunnen maar niet geloven nu dat jij, Jelle Vossen, ONZE clubicoon, ONZE held, ons dit aandoet. Dit getuigd van ZERO respect naar de club KRC Genk, de fans, en iedereen die je groot gemaakt hebben! Wij fans van Genk hebben jou ook in moeilijke tijden steeds gesteund, je naam gescandeerd, we lieten je NOOIT of te NOOIT in de steek. Jij was onze man!

Maar neen, jij wilde o zo graag naar een buitenlandse club, om een stap vooruit te zetten in je carrière! We hadden je het zelfs gegund, na alles wat je ons bezorgd hebt. Topschutter, Beker van België in 2009 en 2013, landskampioen in 2011. En zelfs… de Champions League in 2011-2012. Hiervoor blijven we dankbaar. Maar wat je nu doet is zeer achterbaks! Jelle Vossen wist dat Genk hem nooit naar een binnenlandse concurrent zoals Club Brugge rechtstreeks zou laten gaan, of er moest enorm veel geld op tafel komen van Club naar Genk! Onder de 6 of 8 miljoen had Genk hem nooit naar Club Brugge laten vertrekken. Maar een buitenlandse droom van Jelle zelf, wilde we hem absoluut gunnen. Vandaar dat we ‘onder de prijs’ gingen als KRC Genk zijnde, op een gedwongen manier. Maar het was je gegund daar in Engeland. Nu zal hij ‘goedkoper’ speler van Club Brugge zijn, via zulke constructie. Zeer corrupt en laf van Club Brugge. Hoe oncorrect kan een club zijn?

Jelle’s gezever over hoe uitgekeken hij wel niet was op België… Jelle vond zijn buitenlands avontuur nog niet ‘geslaagd’ na Middlesbrough. Ook al kreeg Jelle een zeer goed ‘verbeterd’ contract aangeboden door KRC Genk, gaf hij tijdens gesprekken met Peter Maes nog ‘valse hoop’ bij ZIJN club KRC Genk, maar vooral, ook ZIJN fans van Genk! Toch trok hij in extremis naar het buitenland, om exact 1,5 maand later naar Club Brugge te gaan via deze zeer laffe constructie. Wij fans, onze mooie club KRC Genk vooral, is hierdoor zeer hard in zijn lont gepakt. We krijgen een mes in onze rug.

Jelle, je bent een achterbakse bedrieger en leugenaar, niet meer en niet minder. Je hebt ons allemaal als Genkies in de steek gelaten. Je bent absoluut geen blauw bloed meer! Laat dit duidelijk zijn. Voor ons kom je in de ‘Hall of Shame’. De ‘Hall of Fame’ is voor eerlijke mensen weggelegd. De manier waarop je ons droog in onze kakker pakt, trekt op geen klote meer. Je bent een eikel eerste klasse. Als je dan tóch zó graag perse naar Club Brugge wilde gaan, was meteen gegaan via een correcte manier! Net als Kara Mbodj deed, waar Anderlecht de prijs betaalde aan Genk wat gevraagd werd!

Club Brugge heeft doodleuk Burnley in deze constructie ‘gebruikt’ om Jelle Vossen veel goedkoper aan te trekken dan wanneer ze hem rechtstreeks bij KRC Genk zouden gekocht hebben. Burnley ontvangt weer heel snel zijn geld terug voor Vossen, en wint er waarschijnlijk nog wel een klein beetje bij, maar voor Club Brugge nog steeds een stuk goedkoper dan als het bij KRC Genk moest komen onderhandelen. Zeer sluw gehandeld van Club Brugge, maar onethisch en achterbaks!

Voor ons zal vanaf heden Club Brugge vijand nummer 1 zijn. Laat dit duidelijk zijn. Zelfs Anderlecht is niet zo achterbaks bij binnenlandse transfer in eigen competitie als Club Brugge doen. Voor ons mogen ze daar bij blauwzwart nog 50 jaar zonder titel mogen zitten. Het ergste is nog Jelle zelf. Genkse fans volgde hem tot in Engeland voor veel geld. Tot honderden euro’s. We geloofde in onze held, maar neen. We zijn gewoon bedrogen en belogen. Wij zouden ons geld terug moeten opeisen gewoon!

Jelle, we HADDEN veel respect voor je, je WAS ONZE HELD, ons voorbeeld. Maar vanaf heden door de ‘manier waarop’ je samen met je manager gehandeld hebt, zal je nooit meer welkom zijn in Genk! We zijn diep ontgoocheld in je!

Clubliefde? Als je dan tóch nog denkt dat het bij sommige bestaat, wordt je nog bedrogen ook. Clubliefde bestaat niet meer…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws