Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club treft Manchester United op weg naar Champions League

Vossen - Simons (Club Brugge - Genk)

Vrijdagmiddag werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Club mag zich opmaken voor een dubbele confrontatie met het grote Manchester United.

Club Brugge had vijf mogelijke tegenstanders op weg naar de groepsfase van de Champions League, maar het wordt dus Manchester United.

Club speelde nog nooit eerder tegen Manchester United. Binnenkort zien we Fellaini, Januzaj & co dus voor het eerst aan het werk in Jan Breydel. Voor Ruud Vormer wordt het een blij weerzien met zijn oude coach, Louis van Gaal.

Vorig seizoen eindigde Manchester United vierde in de Premier League. Dat was niet goed genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League en dus moeten The Red Devils eerst voorbij Brugge zien te geraken.

De Engelsen wonnen de beker met de grote oren al drie keer: in 1968, 1999 en 2008. United is dus een vaste klant in de Champions League. Van de voorbije jaren konden ze zich enkel in 2014-2015 niet plaatsen voor de groepsfase.

Blauw-zwart speelt eerst uit. De heenwedstrijd wordt afgewerkt op dinsdag 18 augustus en de terugmatch op woensdag 26 augustus. Als Club uitgeschakeld wordt in deze voorronde, wacht er het vangnet van de poulefase van de Europa League.

Tweets over de loting van Club Brugge:

 

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws