Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club pakt punt op Mambourg

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Club Brugge is er niet in geslaagd om zijn derde wedstrijd op rij te winnen. In een aangename match met twee gezichten bleef de brilscore op het bord staan.

Club begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier bediende Diaby de vrijstaande Oulare, maar Penneteau en het doelhout voorkwamen de openingstreffer.

Halfweg de eerste helft was het doelkader Charleroi opnieuw gunstig gezind, toen een poging van Vanaken via de paal en de rug van Penneteau weer het veld in rolde. Net voor de pauze had Diaby dan weer de uitgelezen kans om te scoren, maar deze keer gooide Dewaest zich in extremis voor het schot van de Malinees.

In de tweede helft herschikte Mazzu zijn pionnen en dat loonde. Zo kwam Cools, die een erg sterke eerste helft speelde, veel minder in het stuk voor. Maar ook de Zebra’s faalden in de afwerking: Pollet en vooral Marcq lieten dé kans liggen om Charleroi een eerste thuiszege sinds 1996 tegen Club te schenken.

Onder impuls van invallers Storm, Dierckx en De Sutter kreeg Club nog wat kansjes in de slotfase, maar scoren lukte niet meer. Zo begint Club het seizoen met een magere 4 op 9.

Preud’homme: “Sterk ondanks veel afwezigheden”

Michel Preud’homme houdt al bij al een goed gevoel over aan de wedstrijd. “Onze eerste helft was heel sterk, en dat ondanks de vele afwezigheden en het feit dat heel wat jongens een Europese wedstrijd in de benen hebben.”

“Natuurlijk hadden we onze kansen in de eerste helft moeten afwerken. Dat gebeurde niet door pech en een gebrek aan efficiëntie”, besluit onze coach.

Vormer: “Ik heb genoeg gezien vorig seizoen!”

De Nederlander was teleurgesteld, maar beseft dat Club nog tijd heeft. “Het is jammer dat we hier niet kunnen winnen, maar ik heb vorig jaar genoeg gezien. In de play-offs telt het pas echt!”

Bekijk hier het wedstrijdverslag van Charleroi – Club Brugge:

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws