Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

7 redenen waarom Jelle Vossen binnengehaald werd

Jelle Vossen viert (Club Brugge - KV Mechelen)

Club Brugge pakte zondagnacht uit met een wel erg opvallende transfer. Het weekte Jelle Vossen bij Burnley los en verbond hem voor 5 jaar aan onze Club. Maar waarom deze versterking?

1) Zijn statistieken

2010/2011 (Genk): 24 goals
2011/2012 (Genk): 25 goals
2012/2013 (Genk): 21 goals
2013/2014 (Genk): 20 goals
2014/2015 (Middlesbrough): 9 goals

* Het gaat hierbij om het totaal aantal goals per seizoen (inclusief Champions League, Europa League, Beker van België, FA Cup)

Bovenstaand overzicht spreekt voor zich. Over het scoringsvermogen van een aanvaller die seizoen na seizoen 20+ goals maakt in de Belgische eerste klasse, hoeft niet getwijfeld te worden.

Preud'homme is fan van Vossen

2) Directe meerwaarde

Jelle Vossen speelde van 2006 tot 2015 voor Racing Genk (en werd tussendoor uitgeleend aan Cercle Brugge), waardoor hij de Belgische competitie als zijn broekzak kent. Van een aanpassingsperiode is er bijgevolg ook geen sprake. Iets wat bij een andere nieuwkomer, Leandro Pereira, mogelijk wel het geval is.

3) Aanhoudende blessurelast

Na de 7-1-overwinning tegen Standard gaf Michel Preud’homme aan dat de fysieke paraatheid van Obbi Oulare een groot probleem blijft. Hoewel er intussen al een jaar aan gewerkt wordt, lijkt het probleem nog altijd niet verholpen. Met de transfer van Jelle Vossen wil Club op zeker spelen en het aanvallende compartiment eveneens in de breedte verruimen.

4) Diaby als flankspeler

Preud’homme kan voorlopig geen beroep doen op flankspelers Izquierdo en Gedoz. Daardoor laat hij aanvaller Diaby regelmatig vanop de flank opdraven. Zijn snelheid en snedige acties kunnen immers ook op die positie voor heel wat gevaar zorgen.

Rekening houdend met de eerder aangehaalde blessurelast is een extra aanvaller dan ook geen overbodige luxe. In die visie hebben we nu 3 spitsen: Oulare, Vossen en Pereira.

5) Grote opportuniteit

We hadden op BlauwZwartFans eerder al gemeld dat Jelle Vossen aan Club Brugge gelinkt werd. Maar omdat de vraagprijs van Genk destijds te hoog was, kwam het niet tot een transfer. Door de onderhandelingsvaardigheden van Vincent Mannaert kan Club de 26-jarige spits nu wel losweken, voor slechts 2 miljoen euro.

Begin juli betaalde Burnley nog zo’n 3 miljoen euro voor Vossen. Genk wilde de Limburgse goalgetter echter nooit aan een rechtstreekse concurrent verkopen, tenzij er minstens 4 miljoen euro op tafel gelegd werd.

6) Preud’homme is fan

Preud’homme heeft al eerder aangegeven dat hij fan is van Vossen. De trainer wilde de spits al een tijdje naar Brugge halen, en ziet met deze transfer zijn wens gerealiseerd worden. Op die manier beschikt hij eveneens over verschillende opties in de aanvalslinie.

7) Supporter

Jelle Vossen was van kinds af aan supporter van Club Brugge. Deze transfer zorgt ervoor dat Vossen einde-lijk bij de club van zijn hart kan spelen.

Bovendien stapte Jelle op 30 mei 2015 in het huwelijksbootje met Audry Delvaux. Door opnieuw in België te voetballen, is hij herenigd met zijn grote liefde, die zich naar verluidt heel moeilijk kon aanpassen in Engeland.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws