Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zomerstage begint met serieuze domper

Michel Preud'homme zorgen

Het begon allemaal zo mooi. Niets dan lachende gezichten op de eerste dag van de zomerstage in Garderen. Tot het noodlot toesloeg…

De eerste werkdag van de blauw-zwarte selectie begon met een ontspannen fietstochtje van het hotel naar het trainingsveld. José Izquierdo had nog nooit op een fiets gezeten en dat leverde hilarische taferelen op. De sfeer zat met andere woorden meteen goed en de training verliep vlekkeloos. Maar…

Het lijkt wel alsof er een blessurevloek heerst bij Club Brugge. Tijdens een onschuldig duel met Laurens De Bock viel Bernie Ibini kermend van de pijn neer. Een eerste diagnose in het ziekenhuis bracht een vermoedelijke kuitbeenbreuk aan het licht. Dat meldt de officiële Club-website.

“Het is heel vervelend voor die jongen en een streep door onze rekening”, was de eerste reactie van Michel Preud’homme. “Maar voetbal is en blijft een contactsport en dan kan je zo’n zware kwetsuur oplopen.”

Ibini zelf, die nota bene nog nooit een zware blessure gehad heeft, reageerde erg ontgoocheld. “Het spreekt voor zich dat ik in de put zit”, zei hij. “Ik was met veel enthousiasme aan mijn nieuwe avontuur in Europa begonnen. De integratie verliep vlot en het leek wel te mooi om waar te zijn, maar ik heb veel moed om snel terug te keren.”

De gehele revalidatie van een kuitbeenbreuk kan variëren van enkele maanden tot meer dan een jaar. Dit is echter volledig afhankelijk van de plaats en de ernst van de breuk. Bovendien verschilt dit van persoon tot persoon. Dinsdagochtend wordt het definitieve verdict van de Australiër verwacht.

Gelukkig zijn er ook heel wat leuke beelden van de eerste stagedag:

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws