Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club relaxed moet blijven

Club Brugge mascotte

Het seizoen is nog maar net begonnen of Club Brugge staat al onder hoogspanning. Preud’homme is boos, het bestuur gespannen en een aantal spelers zijn op zoek naar vertrouwen. In Athene ging het stressniveau af en toe over de grens. Maar, eigenlijk is dat allemaal nergens voor nodig…

Victor Vázquez was na de verloren wedstrijd in Sint-Truiden allesbehalve gelukkig. Hij voerde een verhitte discussie met keepertrainer Van Steenberghe en riep: “Do you think I’m fucking stupid?!” De potjes kookten op de eerste speeldag al over. Dat weet Het Laatste Nieuws.

De stresskippen lijken terug van een jaartje weggeweest. Dat begon al in de ‘oefenmatch’ in de Supercup tegen Gent. In een wedstrijd waar er zogenaamd weinig op het spel stond, liet de coach zich desalniettemin uit zijn kot lokken door een vak beschonken Buffalo’s. Al zou wat meer respect van de Gent-fans wel op zijn plaats zijn.

Kregelige coach, kregelige supporters

Preud’homme is opvallend kribbig deze zomer. De vele blessures en de makke ingesteldheid van een deel van zijn kern zijn wellicht de boosdoeners. Na de match tegen Athene wilde hij een reactie uitlokken. “Ik ben op veel spelers kwaad”, klonk het. Zelden haalde hij zo uit. Als hij één minuut goed voetbal gezien heeft, benadrukt hij achteraf doorgaans liever die ene minuut dan de 89 slechte.

Al is het nog maar de vraag of sommige jongens in deze kern stevig genoeg in hun schoenen staan om dat soort publieke uitbranders te verteren. Bolingoli zat na de match tegen Panathinaikos helemaal in de put, Denswil speelde dramatisch tegen STVV, Bruzzese zweeft tussen hoop en vrees, Oulare komt niet van de bank en Dierckx zat in Athene al in de tribune.

En voor nieuwkomers Vanaken en Diaby geldt dan weer dat ze de komende matchen best niet nog eens een gouden kans laten liggen. Want ook de supporters van Club zijn kregelig.

Maar… Waarom is dat nu eigenlijk allemaal nodig?

Tegen STVV kon er net zo goed met 0-2 gewonnen worden. En tegen Panathinaikos ook. Het is echt geen rommeltje bij blauw-zwart. De kern is bovendien niet verzwakt en het voetbal niet dramatisch. Er komen nu twee thuismatchen, tegen KV Mechelen en Panathinaikos, die de wereld er volgende week al helemaal anders kunnen laten uitzien. Relax, Club. Het seizoen is nog lang.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws