Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dit bedrag brengt de verkoop van Ryan in het laatje

Mathew Ryan met Club-sjaal
Mathew Ryan verlaat de Jupiler Pro League voor de Primera Division. Hoewel elke Club-supporter in zak en as zit door het vertrek van de Australiër, is er natuurlijk ook de keerzijde van de medaille.

Valencia betaalt naar verluidt 8 miljoen euro voor Ryan, oftewel het bedrag van de opstapclausule in zijn contract. Het gerucht ging dat Club de doelman eerst een jaar zou verhuren en daarna pas zou verkopen. Deze Spaanse journalist bevestigde dat vermoeden in eerste instantie via Twitter:

De reden hiervoor is dat Valencia moet voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Om die regelgeving te omzeilen, huurt de Spaanse club spelers met een verplichte aankoopoptie. Ook bij de transfer van Negredo gingen de Spanjaarden op die manier te werk.

Sportifun, een initiatief van onder meer Karel Geraerts, zocht contact met Club Brugge en kreeg te horen dat het om een definitieve verkoop gaat. Het gaat dus niét om een uitleenbeurt met optie tot aankoop.

Ook een voetbalredacteur van Sportwereld bevestigde dit:

Tot slot werd Ryan door de fans verkozen tot de grootste teamplayer van het jaar. Hoe hard ga jij deze ongelofelijke topper missen? En wat moet Club doen met het geld dat nu vrijkomt voor nieuwe transfers?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws