Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diaby: “Ik wil er twintig maken”

Abdoulay Diaby interview

Abdoulay Diaby werd gehaald om komend seizoen aan de lopende band te scoren. Club betaalde meer dan twee miljoen euro voor de Franse Malinees en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Maar hoe denkt hij daar zelf eigenlijk over?

Diaby voelt zich al meteen goed in zijn sas bij blauw-zwart. Wellicht zit trainer Preud’homme daar ook wel voor iets tussen. “Preud’homme belde me in de winter al om voor Club te kiezen, maar Lille wou me toen niet laten gaan”, vertelt de 24-jarige spits aan Het Nieuwsblad.

“Hoewel ik in zes maanden Lille nog geen halfuur speeltijd kreeg, bleef Preud’homme toch contact houden. Toen ik van Lille de toelating kreeg om te vertrekken, had ik mijn nieuwe club eigenlijk al gekozen. Omdat deze coach me er echt bij wou, heb ik zelfs niet naar de voorstellen van andere clubs geluisterd.”

Verder valt het op dat Diaby erg zelfzeker is. Hij heeft absoluut geen schrik om te falen en steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag zélf scoort. “Ik hou van afwerken. Als we met 3-0 winnen en ik scoor niet, dan kan ik gewoon niet volmaakt gelukkig zijn. Ik wil bijdragen!”

“Dus als ik er twintig maak, dan zal iedereen wel tevreden zijn”, zegt Diaby vol zelfvertrouwen. “Vertrouwen is alles voor een spits. Als mensen in je geloven, en dat gevoel heb ik hier, dan ga je automatisch beter spelen. En dus ook meer scoren!”

“Bovendien ben ik hier omringd met zoveel goede voetballers: Vázquez, Vanaken, Refaelov, Vormer: de passes kunnen van overal komen. Ik zal me wel snel aanpassen.” Denk jij dat Diaby zal slagen bij Club Brugge?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws