Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De vraag van 4 miljoen: het vraagstuk Vanaken

Hans Vanaken (Club Brugge - FC Porto)

Hans Vanaken werd deze zomer binnengehaald als dé toptransfer van Club Brugge. Maar waar wordt hij straks door Michel Preud’homme geposteerd? Het Brugse middenveld ontrafelt.

Vorig seizoen werd het blauw-zwarte middenveld gedragen door het trio Simons-Vormer-Vázquez. Dit seizoen krijgt Preud’homme met Vanaken meer opties. Maar waar moet hij straks spelen?

Met Timmy Simons hebben we een onverslijtbare en oerdegelijke stofzuiger in de rangen. Ruud Vormer is dan weer uitstekend in de recuperatie en gaat samen met onze kapitein altijd mee voorop in de strijd. Bovendien pikt hij regelmatig zijn goaltje mee. En dan is er nog onze Spaanse balvirtuoos, Victor Vázquez. Als hij fit is, lijkt hij incontournable.

Kortom, stevige concurrentie voor Vanaken. Bij Lokeren kwam hij alleszins het beste uit de verf dicht tegen diepe spits Harbaoui, maar Preud’homme zou hem het liefst als nummer acht zien spelen, eerder dan als nummer tien.

“Hans kan beide. Hij behoort tot die spelers die uit zichzelf al zwerven over het veld. Net als Victor zowel op de flank als in de spits kan spelen. Hans en Victor kunnen zeker ook samenspelen. Niet in álle wedstrijden, maar het kan.”

De Club-trainer is dan ook een tevreden man: “Vorig seizoen was ons probleem dat we door blessures en overbelasting niet meer konden roteren. Nu heb ik dus geen probleem, alleen maar luxe!”, besluit Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

Bovendien komen ook Claudemir en Coopman in aanmerking voor een plaatsje op het middenveld. Dat zijn dus zes spelers voor drie plaatsen. Hoe zou jij het Brugse middenveld posteren?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws