Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club verliest van tien Grieken

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge is er niet in geslaagd om de gewenste uitgangspositie af te dwingen in de hel van Athene. Blauw-zwart kwam nochtans op voorsprong, maar verloor alsnog tegen tien Grieken.

Wat in de Supercup en op Stayen niet lukte, deed club in Athene wel: goed beginnen aan de wedstrijd. Al na 9 minuten kopte Bolingoli Club op voorsprong. Vanaken, die het openingsdoelpunt knap inleidde, had even later dé kans om de 0-2 te scoren. Maar zijn poging ging nipt naast.

In het bloedhete Athene (32 graden) was er vervolgens tijd voor een drankpauze. Na die onderbreking nam Panathinaikos het commando over. Dat uitte zich in een heel licht gefloten strafschopfout van Mechele, maar Bruzzese redde de centraal getrapte elfmeter van Berg met zijn voeten.

Enkele minuten later had de Zweed dan toch zijn doelpunt te pakken, toen hij van dichtbij mocht binnenkoppen: 1-1. Net voor de rust moest de Griekse vicekampioen met zijn tienen voort, na een horrortackle van Sanchez op Diaby.

In de tweede helft moest Club zijn goede uitgangspositie proberen vast te houden, maar dat liep mis. Na onnodig handspel van Bolingoli, kregen de Grieken opnieuw een strafschop.

Deze keer ging Karelis achter de bal staan. Hij miste niet en zo kwam Panathinaikos gevleid op voorsprong. Blauw-zwart probeerde nog wel, maar kon de thuisploeg nooit meer echt in de problemen brengen. Zo verliest Club zijn derde belangrijke (uit)match op een rij.

Bekijk de samenvatting van Panathinaikos – Club Brugge

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws