Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club verliest doelpuntenfestival tegen Europa League-killer

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om van Dnipro Dnipropetrovsk te winnen. In een doelpuntenrijke wedstrijd verloor blauw-zwart met 4-3.

De laatste dag op zomerstage in Garderen eindigde met een oefenwedstrijd tegen Dnipro. Een oude bekende, want de Oekraïners schakelde Club in de Europa League-kwartfinale uit.

Club begon aan de wedstrijd met Bruzzese, De fauw, Mechele, Denswil, De Bock, Simons, Vanaken, Vázquez, Bolingoli, De Sutter en Izquierdo.

Na 23 minuten deed Izquierdo wat in de Europa League-campagne niet lukte: scoren! Na goed voorbereidend werk van Bolingoli trapte de Colombiaan knap in de verste hoek: 0-1.

Dnipro - Club 0-1 Izquierdo

Net voor rust kwam Dnipro, dat tot dusver nog maar weinig in het stuk was voorgekomen, langszij via Gama. Zo trokken we met een 1-1-tussenstand richting kleedkamer.

In de tweede helft speelde Club heel wat minder goed. Het begon met een verdedigende flater van Denswil, die de 2-1 van Fedorchuk inleidde. Niet veel later stond zelfs de 3-1 al op het bord na een goal van Dovbyk.

Preud’homme greep in en bracht een half uur voor tijd Diaby (voor Bolingoli), Dierckx (voor Izquierdo) en Oulare (voor De Sutter) tussen de lijnen. Maar in de tweede helft was de Brugse verdediging een zeef. Deze keer was het Mechele die in de fout ging bij de 4-1 van Kalinic.

Dnipro - Club 4-1 Kalinic

Diaby gaf Club opnieuw moed door vanop de stip de 4-2 te scoren. En toen even later een goede vrije trap van Vanaken afweek op de arm van een Dnipro-speler, kreeg Club opnieuw een penalty. Maar deze keer stopte doelman Boyko de strafschop van Diaby.

Toch gaf blauw-zwart niet op. Na een goede voorzet van Cools, die tien minuten voor tijd inviel voor Reuten, kon Diaby de 4-3-eindstand tegen de netten koppen.

Dnipro - Club 4-3 Diaby

Hoe schat jij deze generale repetitie voor de Supercup in? Enerzijds speelde Dnipro natuurlijk niet voor niets de Europa League-finale, maar anderzijds zat het verdedigend toch echt niet goed. Al blijft het een oefenmatch natuurlijk…

Wie de zeven doelpunten in hoge kwaliteit wil herbekijken, kan hier terecht.

Bekijk hier de samenvatting:

Mission Garderen Dag 8 Match from Club Brugge on Vimeo.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws