Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club treft Grieken op weg naar Champions League

Champions League

Vrijdagmiddag werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Club mag zich opmaken voor een dubbele confrontatie met de Griekse vicekampioen.

Club Brugge had vijf mogelijke tegenstanders op weg naar het kampioenenbal. De eerste horde wordt Panathinaikos. De Griekse voetbalclub uit Athene plaatste zich in het seizoen 2012-2013 voor het laatst voor de poulefase van de Champions League.

Het voordeel is dat we eerst uit spelen, daarna thuis. De heenmatch wordt in Panathinaikos gespeeld op 28-29 juli, de terugmatch in Jan Breydel op 4-5 augustus. Als blauw-zwart de tweevoudige clash met Panathinaikos tot een goed einde brengt, stoten we door naar de Champions League play-offs. Als Club verliest, is er het vangnet van de Europa League play-offs.

Panathinaikos werd vorig seizoen laatste in groep E van de Europa League. De ‘Prasini’ wonnen in eigen land de play-offs en versierden op die manier het resterende Champions League-ticket. Met Klonaridis speelt er een Belg in de Griekse aanval.

Club speelde al drie keer eerder Europees tegen Panathinaikos. Elke keer slaagde we erin om door te stoten. De laatste confrontatie dateert wel al van 1994. Vorig seizoen schakelde Standard de Grieken uit in de de derde voorronde (0-0 thuis en 1-2 uit).

In de oefenwedstrijd in Garderen werden de Grieken relatief gemakkelijk opzij gezet door Club. Herbekijk die wedstrijd hier. Is dit een haalbare kaart volgens jou?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws