Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club speelt gelijk tegen Turkse subtopper

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge is niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Başakşehir. De Turkse ploeg eindigde afgelopen seizoen als 4de in de Turkse Süper Lig en heeft met Jérémy Perbet een oude bekende in de rangen. Hij speelde nog voor onder meer Charleroi, Lokeren en Bergen. 

Club begon aan de wedstrijd met Piric, Cools, De fauw, Reuten, Bolingoli, Simons, Coopman, Vázquez, Storm, Oulare en Diaby. De wedstrijd ging gelijk op met enkele schuchtere pogingen, maar na een half uur voetballen trok blauw-zwart het laken wat meer naar zich toe.

Het lichte overwicht uitte zich in een doelpunt: Vázquez bediende Storm en die prikte de 0-1 tegen de touwen. Even later was het wel schrikken toen Piric een terugspeelbal opnam. De Turken kregen een onrechtstreekse vrijschop in de zestien, maar die poging belandde tegen het Brugse muurtje: 0-1 bij de rust.

Preud’homme voerde tijdens de rust maar liefst 8 wissels door. Enkel Piric, De fauw en Reuten bleven staan. De invallers waren Mechele, Denswil, De Bock, Vormer, Vanaken, Brodic, Izquierdo en De Sutter. Blauw-zwart begon met een valse noot aan de tweede helft. Piric loste een schot vanuit de tweede lijn en oude bekende Perbet kon vervolgens makkelijk binnen tikken: 1-1.

Club nam vervolgens de wedstrijd opnieuw in handen met kansen voor Izquierdo, Brodic, Denswil en De Sutter. Even later leek de 1-2 een feit, maar de omhaal van Brodic werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het vierde kwart van de wedstrijd nam Başakşehir het heft in handen. Piric riskeerde, na een slechte terugspeelbal, lijf en leden om de 2-1 te voorkomen. En dat lukte ook, maar de Bosnische tester moest wel geblesseerd het veld verlaten voor Bruzzese.

Een kleine tien minuten voor tijd mocht Cools nog opdraven in de plaats van De fauw. Beide ploegen probeerden nog wel, maar zowel Club als Başakşehir slaagden er niet in om de oefenpot alsnog te winnen. Een goede prestatie van onze jongens?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws