Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club begint met valse noot aan nieuwe seizoen

Michel Preud'homme zorgen

Club Brugge is er niet in geslaagd om de Supercup mee naar Brugge te nemen. Er waren nog te weinig automatismen in de ploeg van Preud’homme. Gent, dat nagenoeg met hetzelfde elftal als vorig seizoen speelde, kwam beter voor de dag.

AA Gent begon met een verschroeiend tempo aan de wedstrijd en voetbalde zo heel wat kansen bij elkaar. Gelukkig stond het vizier van Milicevic, Raman en Neto nog niet op scherp, waardoor Club zonder kleerscheuren uit het openingskwartier kwam.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Club onder impuls van Vázquez meer en meer in het stuk voor. Nieuwkomer Diaby lag een paar keer gevaarlijk op de loer, maar de spits werd – al dan niet foutief – afgestopt door de Gent-defensie.

De Buffalo’s schoten opnieuw stevig uit de startblokken in de tweede helft. Dat resulteerde in heel wat kansen, maar Bruzzese hield Raman van het openingsdoelpunt. In de herneming trapte Rafinha onbegrijpelijk over. Club vond niet meteen een antwoord, al kreeg ook Diaby een uitstekende mogelijkheid. Sels kon zijn lob nog net klemmen. Een kwartier voor tijd pakte Saief uit met een knap afstandsschot, maar Bruzzese hield de brilscore met een prachtige reflex op het scorebord. Een paar minuten voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg. Depoitre schoot door de benen van Denswil in de verste hoek. Zo begint blauw-zwart met een valse noot aan het nieuwe seizoen en wint Gent zijn eerste Supercup in het bestaan van de club.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws