Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

BREAKING: Ryan op weg naar Spaanse topclub

Mathew Ryan (Club Brugge) (2)

Waar we al voor vreesden, is nu bijna een feit. Mathew Ryan zal Club Brugge straks verlaten. Hij reist maandag af naar Valencia om er zijn medische testen en overgang af te ronden.

Ryan speelt sinds 2013 voor Club. Afgelopen twee seizoen was hij steeds doelman van het jaar en won hij de Beker van België. Begin 2015 werd hij zelfs verkozen tot beste doelman van de Asian Cup, een toernooi wat hij eveneens op zijn palmares schreef.

“Als ik slaag voor mijn medische testen, zal ik Club inderdaad verlaten”, vertelt de Australiër op de officiële website. “Het was een plezier om in zo’n warme en familiale club te kunnen werken. Club deed er alles aan om me nog een jaar in Brugge te houden, wat de keuze nog moeilijker maakte.”

“Ik had hier een geweldige periode, maar ik voel dat het tijd is om deze stap te zetten. Vorig jaar sloeg ik nog een mooi aanbod af, maar deze keer kon ik echt niet weigeren. Ik ben Club dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben. Ik kon me als jonge keeper geen betere plek indenken dan Brugge.”

“Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van blauw-zwart en ik blijf het vanop de eerste rij volgen als supporter. Tenslotte nog a big thank you aan de beste fans van België!”

Ook algemeen manager, Vincent Mannaert, heeft het moeilijk met het vertrek van Maty. “We zien het niet graag gebeuren, maar we beseffen dat dit voor hem een logische volgende stap is in zijn carrière. We hebben er alles aan gedaan om hem nog minstens één seizoen te houden, maar zijn besluit staat vast.”

“Al zijn we hem natuurlijk heel dankbaar voor zijn inzet van de voorbije twee seizoenen. Mathew is een topper: op en naast het veld. Hij zal het net zoals Bacca volop maken in de Primera Division. Dit afscheid doet echter niets af van onze ambities voor het komende seizoen. We maken al volop werk van vervanging.”

Ryan en Mechele vieren beker

Herbeleef hier nog eens de afscheidsronde van Maty, na de laatste thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Of bekijk zijn knapste reddingen als herinnering aan onze fenomenale doelman.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws