Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Bernie Ibini voor 3 jaar bij Club

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Wat we gisteren al voorspeld hadden, is vandaag ook effectief gebeurd. Op de officiële website van blauw-zwart staat dat Bernie Ibini een contract van 3 jaar tekent.

De Australiër komt over van het Chinese Shanghai SIPG, dat hem in 2013 overnam van de Central Coast Mariners. Daar speelde hij nog samen met Mathew Ryan, zijn boezemvriend. Hij speelt bij voorkeur op de flank, maar kan ook in de spits geposteerd worden.

“De keuze voor Club Brugge is logisch. Natuurlijk zie ik Maty hier terug, maar Club Brugge is ook een ploeg met internationale uitstraling. Hun succes in de Europa League bleef ook in Australië niet onopgemerkt. Ik heb veel respect voor wat ze dit seizoen gedaan hebben. Ik kijk er alvast naar uit om keihard te werken voor deze club”.

Mannaert: “Eén van de grote talenten uit Australië”

Ook Vincent Mannaert is erg tevreden met de transfer. “We kennen Bernie al langer. In 2013, toen hij hier op stage was, maakte hij al een goede indruk en stond hij bekend als één van de grote talenten van het Australische voetbal.”

“De voorbije twee jaar heeft hij zich goed ontwikkeld en daardoor werd hij een echte opportuniteit voor ons. Ibini is atletisch, snel en heeft nog groeimarge. Daarnaast is zijn polyvalentie ook een troef.”

Een goeie aankoop? Of denk jij dat de Club deze transfer vooral doet in de hoop Ryan nog wat langer in Jan Breydel te houden?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws