Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Engels over zijn revalidatie: “Volgend seizoen wordt mijn seizoen”

Bjorn Engels juicht

Het lijkt intussen al een eeuwigheid geleden dat we Björn Engels nog in actie zagen tussen de lijnen. Sporza zocht de verdediger en zijn physio op en liet het tweetal aan het woord over de langdurige revalidatie.

“Nu gaat het echt wel de goede kant uit met mijn blessure”, opent Engels hoopvol. “Er was op de scan helemaal niets meer te zien qua vocht in mijn knie. Maar ik moet natuurlijk voorzichtig blijven.”

“Het bot blijft gevoelig, dus de komende weken mag ik nog geen bal aanraken. Eigenlijk kan ik nu zo goed als alles, behalve het voetballen zelf: kort draaien, wendbaarheid, explosiviteit,… daar moet ik nog voorzichtig mee zijn.”

Van Damme: “Klaarstomen voor competitiestart”

Ook physio Jan Van Damme ziet licht aan het einde van de blessuretunnel. “Het loopt goed, in die zin dat hij op het einde van zijn revalidatie zit. Als hij de komende twee weken goed doorkomt, verwachten wij dat hij begin juli bij de groep kan aansluiten. Met een beetje geluk en hard werk denken we hem klaar te krijgen voor de competitiestart.”

Toch was het zeker niet altijd even gemakkelijk. De blessure speelde Björn ook op mentaal vlak parten. “We hebben geprobeerd om Björn regelmatig te laten werken als de groep niet aanwezig moest zijn, zodat hij niet elke dag moest toekijken hoe de andere jongens met de glimlach naar het trainingsveld liepen. In februari hebben we hem zelfs drie weken op verplicht verlof gestuurd, om de sleur van de blessure te doorbreken.”

Engels: “Een verloren seizoen”

De Brugse verdediger heeft afgezien, maar kijkt nu reikhalzend uit naar zijn terugkeer. “Zeven maanden zijn echt te lang voor een voetballer. In het begin moest ik me ook elke keer opladen om terug te vechten tegen die blessure. Vanaf het moment dat ik weer kon lopen, kreeg ik er wel terug zin in. Ik ben twee keer hervallen, dus hopelijk is het nu derde keer goede keer.”

“Ik was goed gestart, met 3 doelpunten in 7 wedstrijden. Toch beschouw ik het als een verloren seizoen. Het is als speler ook écht niet leuk om in de tribunes te zitten. Daar heb ik meer stress dan op het veld. Ik ga mezelf nu geen druk opleggen om er in de voorbereiding al bij te zijn, maar volgend seizoen moet wel mijn seizoen worden!” klinkt hij strijdvaardiger dan ooit.

Groeit Engels volgens jou opnieuw uit tot één van onze absolute sterkhouders in de defensie?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws