Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De reden waarom Australische Gouden Schoen naar Club komt

Bernie Ibini (Club Brugge)

De laatste dagen werd Bernie Ibini-Isei meermaals aan Club Brugge gelinkt. Hoewel het Brugse bestuur elke vorm van commentaar weigert, hebben wij toch duidelijke aanwijzingen gevonden die aantonen dat de Australiër wel degelijk naar Jan Breydel komt.

Onlangs verklaarde CEO Vincent Mannaert nog dat het huiswerk af is (lees er hier meer over), maar zijn woorden zijn nog niet koud en Club zou al een nieuwe versterking beet hebben.

Volgens Australische media komt Ibini-Isei vrijdag naar Brugge om er zijn medische testen af te leggen. De Australische spits is geen onbekende voor blauw-zwart. In 2013 kwam hij testen bij Club, maar toen werd hij te licht bevonden. “Ik hoop dat ze me blijven volgen”, zei Ibini toen.

In de Australische jeugdcompetitie kreeg hij een Gouden Schoen bij Central Coast Mariners. Hij was toen de duurste aankoop ooit van een jeugdspeler in Azië. Intussen werd de 22-jarige voetballer door het Chinese Sjanghai SIPG overgenomen en uitgeleend aan Sydney FC. Opvallend: Ibini nam op Instagram & Twitter al afscheid van zijn huidige fans.

De reden waarom Australische Gouden Schoen naar Club komt

In 28 wedstrijden vond hij 8 keer de weg naar doel en gaf hij 2 assists. De tweevoudig international kan zowel centraal, rechts als links in de aanval uit de voeten, maar de rechterflank is zijn lievelingspositie.

En last but not least, zijn boezemvriend is niemand minder dan… Mathew Ryan! De twee speelden van 2010-2013 samen bij de Central Coast Mariners. Zitten we straks met een Australisch duo in Jan Breydel?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws