Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom hebben we Hans Vanaken gehaald’

Vanaken - De Bock - Claudemir (Club Brugge - KV Mechelen)

Hans Vanaken heeft het profiel om uit te groeien tot een echte ‘Bruges Boy’. Hij kwam er openlijk voor uit dat hij voor blauw-zwart wilde spelen, tekende een contract voor 5 jaar en liet aartsrivaal Anderlecht links liggen. Nog meer redenen nodig waarom we nu al zot zijn van de sympathieke Limburger? Je vindt ze hier!

“Neen, ik was niet liever naar Anderlecht getrokken”, opent Hans. “Club heeft héél veel moeite gedaan om mij te halen en het vertrouwen is dan ook wederzijds. Mijn keuze was heel snel gemaakt.”

De 22-jarige Vanaken leeft op een wolk. Op drie jaar tijd van tweedeklasser Lommel United naar Club Brugge, zij het met een tussenstop in Lokeren. Maar alsnog, faut le faire…

De statistieken van de middenvelder mogen alvast gezien worden. Hij debuteerde met een absoluut topseizoen in eerste klasse: 11 goals en evenveel assists. Als beloning eindigde Hans 3e op het Sportgala van de Gouden Schoen.

Hans Vanaken statistieken 2013-2014

In 2014-2015 gingen er hier en daar stemmen op dat de lichtvoetige spelverdeler heel wat minder goed presteerde. Zijn statistieken bewijzen echter het tegendeel: 10 goals en 8 assists in het altijd moeilijke jaar van de bevestiging.

Hans Vanaken statistieken 2014-2015

Bovendien is Vanaken een heel constante speler. Hij is zelden geblesseerd en houdt zijn voetjes altijd op de grond. “Club Brugge is een mooie uitdaging. Ik wil graag presteren bij deze topclub en ik ga er in ieder geval alles voor geven”, zei de ex-Lokeren-speler vol zelfvertrouwen.

Kijk en geniet van Titatovenaken:

Bron spelerstatistieken: http://www.transfermarkt.nl/hans-vanaken/leistungsdaten/spieler/137576

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws