Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zondag geen Proto tegen Club Brugge

Michel Preud'homme met brede glimlach

Het bondsparket van de voetbalbond heeft Silvio Proto alsnog geschorst voor twee speeldagen, waarvan één speeldag voorwaardelijk. De Anderlecht-keeper is er zondag dus niet bij tegen blauw-zwart. Roef of Kudimbana zal hem vervangen. “Dit is competitievervalsing”, klinkt het bij Anderlecht.

Daniel Spreutels, clubadvocaat bij Anderlecht, hield een vurig pleidooi om te vermijden dat Proto de belangrijke match tegen Club zou moeten missen. “Proto schorsen voor de partij tegen Club Brugge zou competitievervalsing betekenen”, zei hij.

“Mijn cliënt had niet de intentie om zijn tegenstrever (Teddy Chevalier) te blesseren. Hij plooit zijn been om hem niet vol te raken (zie beelden). Wij willen dan ook dat hij opnieuw vrijgesproken wordt”, verdedigde hij.

Toch leverde zijn betoog niets op. De Anderlecht-doelman krijgt twee speeldagen schorsing van de Geschillencommissie, waarvan één voorwaardelijk. Een terechte beslissing?

 

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws