Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club beter derde dan tweede wordt

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

Het ziet ernaar uit dat Club Brugge de titel ook dit seizoen zal mislopen. Daardoor zal blauw-zwart dus niet rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase van de Champions League. In dat opzicht kan onze club zelfs beter derde dan tweede worden…

Door de bekerwinst tegen Anderlecht is Club rechtstreeks geplaatst voor de poules van de Europa League, die pas op 17 september beginnen.

Eindigen we echter als tweede, dan moeten we al op 28 of 29 juni aantreden in de derde voorronde van de Champions League. Club is dan normaal gesproken reekshoofd, maar eventuele topploegen als Monaco of Fenerbahçe zijn daar momenteel nog niet zeker van en kunnen dus geloot worden.

Als we dan uitgeschakeld worden, moeten we nog een voorronde van de Europa League afwerken. Mocht Club de voorronde van de Champions League overleven, dan staan we in de vierde en laatste voorronde van de Champions League.

In die fase zijn we wel niet meer beschermd en kunnen we absolute topteams als Manchester United, Valencia of Leverkusen treffen. Mochten we in die voorronde gewipt worden, is er het vangnet van de Europa League-groepen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws