Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer: “Als we de titel pakken, dan…”

Ruud Vormer (Club Brugge - KV Mechelen)

Ruud Vormer heeft zich in geen tijd in de harten van de Brugse supporters gespeeld. Bij Feyenoord verliep het allemaal wat stroef, maar bij Club lijkt hij zijn draai gevonden te hebben. “Mijn seizoen is pas geslaagd als we de titel pakken”, vertelt Vormer vol overtuiging aan Sport/Voetbalmagazine.

Bij blauw-zwart speelt de 27-jarige middenvelder voor het eerst voor de prijzen. “Dat is echt veel leuker dan bij een middenmoter of tegen de degradatie te voetballen.”

Hij is ook enorm tevreden dat hij altijd tussen de lijnen staat. “Je gaat naar een club om te voetballen, niet om op een bankie te zitten”, lacht Vormer.

“Het grote verschil met de Nederlandse competitie is dat er hier veel volwassener wordt gevoetbald. Er is veel minder ruimte. In Nederland probeert elke ploeg aanvallend te voetballen, ook al riskeren ze dan een zware nederlaag.”

“Op de 8 kom ik blijkbaar beter uit de verf dan op de 6. Dat is ook de verdienste van Michel Preud’homme.” En ook in de kleedkamer voelt Ruudje zich thuis.

“We hebben een leuk team, niemand die zich eraan stoort dat er voor de match Zuid-Afrikaanse deuntjes worden gedraaid. Genieten. Al zou één keertje André Hazes toch ook wel leuk zijn. Misschien moet ik dat eens voorstellen”, grapt Vormer.

Over zijn mooiste herinnering is hij duidelijk. “De bekerwinst! Ik heb toen wel niets gedronken, dat kan ik binnen 10 jaar nog genoeg doen. Maar mochten we straks kampioen worden, dan…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws