Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Daarom heeft Club Brugge pech”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

In Extra Time waren er hevige discussies over de play-offs. Vooral Peter Vandenbempt en Filip Joos waren het oneens over het systeem. “Club Brugge heeft het uitstekend gedaan dit seizoen, maar door de blessures van Meunier en Vázquez worden ze geen kampioen. De play-offs zijn een loterij”, was Vandenbempt duidelijk.

Het was Jan Mulder die de woordenwisseling op gang trapte. “Ik vind het zó jammer voor Brugge. Zij lijden onder het play-off-systeem. Degene die bovenaan staat in de reguliere competitie, krijgt altijd een mentale knak.”

Filip Joos was het niet eens met de Nederlander: “Gent was in januari al de beste ploeg en in andere sporten werkt het ook zoals bij onze play-offs.” Vandenbempt pareerde op zijn beurt Joos: “Je mening houdt geen steek Filip. Gent heeft geen Europees voetbal gespeeld.”

“Bij dit systeem bepaalt voor een groot deel toeval en pech wie kampioen wordt. Net zoals spelers in september geblesseerd zijn, kunnen ze ook in mei gekwetst geraken. Dat is negatief en zorgt ervoor dat de play-offs een loterij zijn”, voegde Vandenbempt toe aan zijn betoog. Heeft hij gelijk?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws