Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Club in schoonheid, kolossale kater voor Anderlecht”

Peter Vandenbempt (analist)

Gent is kampioen en ook de tweede en derde plaats lijken in een definitieve plooi te liggen. Hoogtijd voor een analyse van Peter Vandenbempt. “Geestig wat Proto en Vanden Borre doen.”

“Het is nog een beetje te vroeg om te zeggen dat Gent een topclub is”, opent de Sporza-journalist. “Eén titel en één beker in 30 jaar volstaan daarvoor niet. Intrinsiek hebben ze niet de sterkste selectie van het land, maar de titel is verdiend: ze hebben altijd willen aanvallen en domineren.”

Club Brugge is een topclub

“Een topclub ben je door een succesvolle traditie, zoals Club Brugge, Anderlecht en Standard. Club kan zijn seizoen trouwens in schoonheid afsluiten. Met de beker, de kwartfinale van de Europa League en de tweede plaats mag blauw-zwart terugkijken op een fantastisch parcours.”

Lachwekkend wat Proto en Vanden Borre doen

“Voor Anderlecht wordt het einde van het seizoen een negatief verhaal. Ze hebben mooi gepresteerd in de Champions League en de bekerfinale gespeeld, maar het dreigt nu toch een kolossale kater te worden. Geen uitzicht op Champions League, dan loert de crisis toch om de hoek.”

“Anderlecht heeft het in de play-offs flink laten afweten. Paars-wit kon het mentaal niet opbrengen om de tweede plaats vast te houden. Dat is schrijnend en op die manier is er ineens heel wat schade bij Anderlecht.”

“Ik las trouwens ook dat Proto en Vanden Borre de mannen waren die hun ongenoegen kwamen uit bij de pers. Dat vind ik geestig! Dat lijken mij er twee te zijn die vooral over zichzelf ontevreden moeten zijn.”

“Ik hoop dat Kortrijk het Club Brugge echt lastig kan maken”, reageerde Vanden Borre. “Ik heb de indruk dat andere ploegen zich enkel voor een wedstrijd tegen Anderlecht kunnen opladen. Wij zijn de meest succesvolle club en dat wekt nijd op. Daarom is iedereen ook zo blij dat wij geen kampioen zijn geworden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws