Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Proto wordt niet geschorst, Depoitre twee duels

Michel Preud'homme boos

Silvio Proto zal er dan toch bij zijn in de wedstrijd tegen Club Brugge. De Geschillencommissie oordeelde onbegrijpelijk dat de Anderlecht-doelman niet geschorst moest worden voor zijn doodschop aan het adres van Chevalier. Depoitre staat wel twee wedstrijden aan de kant.

Meteen na deze uitspraak gingen wij nog eens op zoek naar de beelden. We snappen er namelijk nog altijd niets van. Er valt natuurlijk te discussiëren over het aantal te schorsen speeldagen, maar hoe kan je in godsnaam Depoitre twee matchen schorsen en Proto helemaal niet?

“Proto raakt de bal niet en tackelt op volle snelheid en met gestrekt been”, luidde de argumentatie van de Reviewcommissie. Het Bondsparket vroeg dan ook een effectieve schorsing van één speeldag en een boete van 800 euro.

Paars-wit was het duidelijk niet eens met het standpunt van het Bondsparket. De club liet een filmpje zien met zware fouten die niet bestraft werden. Uiteindelijk gaf de Geschillencommissie toe en werd er beslist om de doelman niet te schorsen. Was het misschien omdat Proto de commissie vanmorgen al aanviel?

Laurent Depoitre werd wel bestraft. Hij mist de wedstrijden tegen Charleroi en Club. Al kan Gent nog in beroep gaan. Tot slot was ook Standard-middenvelder Carcela aanwezig op de bijeenkomst. Hij werd, net zoals Proto, niet gestraft.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws