Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Als Simons een frietje eet, jogt hij naar huis”

Michel Preud'homme Club TV interview

Club Brugge greep zes maanden geleden de leiding en staat na 35 competitiewedstrijden nog altijd autoritair bovenaan. “De grote mentale kracht en de uitstekende fysieke conditie zijn onze grote troeven”, analyseert Preud’homme tijdens zijn persbabbel.

Onze trainer opende met nieuws over de ziekenboeg: “Meunier, Bolingoli en Gedoz werken een individueel programma af. De fauw kunnen we in hoge nood een halfuur laten spelen. Over de kuit van Vormer is er nog geen nieuws. Op dit moment staat Vazquez het dichtst bij een comeback.”

“Gelukkig hebben we de blessures goed kunnen opvangen. Silva is daar een mooi voorbeeld van. Hij is een échte prof en heeft altijd keihard gewerkt. Hij heeft de pech dat zijn beste positie dezelfde is als die van Simons, want onze aanvoerder speelt fenomenaal. Ook de jonkies (Coopman, Oulare, Dierckx) doen het uitstekend!”

Simons is een fenomeen: “6 à 10 km lopen voor een frietje”

“Hetgeen Timmy dit seizoen presteert, is buiten categorie. Onze kapitein is een voorbeeld voor iedereen. Wat hij al 20 jaar doet, kan alleen maar als je elke dag 100% voor je job leeft. Clement vertelde mij onlangs een anekdote over Simons die hem als geen ander typeert.

Als Timmy zich op restaurant eens een frietje permitteert, dan laat hij de laatste 6 à 10 kilometer op weg naar huis zijn vrouw het stuur overnemen. Vervolgens jogt hij die afstand tot bij zijn thuis.”

“Onze supporters zorgen voor een echte meerwaarde!”

Michel Preud’homme erkent dat het opvallend is dat Club vaak een achterstand moet ophalen. “Het is geen toeval meer. De fysieke conditie en de mentale kracht van onze kern zijn van een heel hoog niveau.”

Onze trainer wil nog het maximum uit deze play-offs puren. “Met 19 à 21 punten ben je normaal gezien landskampioen. We gaan er, samen met onze fans, alles aan doen om de leidersplaats vast te houden. Want onze supporters zorgen elke wedstrijd opnieuw voor een onbetaalbare surplus!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws