Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kampioenenkoorts stijgt bij Club Brugge: “Gent zal afhaken”

Verhaeghe - Preud'homme

Traditioneel behoort Club Brugge, samen met Anderlecht en Standard, tot de grote drie clubs van België. Elk jaar mengen wij ons in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler Pro League. En ook dit jaar doen we weer volop mee om het kampioenschap. “Ik verwacht een tweestrijd tussen Anderlecht en Club”, vertelt Olivier De Cock aan Het Nieuwsblad.

Aanstaande zondag (17 mei 2015) staat Club met de wedstrijd tegen koploper Gent voor de match van de waarheid. Als Club Brugge wint, doet het haasje-over bij Gent in het klassement en vergroot de kans op de landstitel.

Onze twee concurrenten, Anderlecht en Gent, moeten namelijk op de laatste speeldag nog tegen elkaar, wat gunstig is voor de kansen op een kampioenschap voor Club Brugge. Hoe je het ook bekijkt, de strijd om de titel is net een spelletje blackjack, het kan nog alle kanten op.

De Cock: “Hopelijk eens op voorsprong komen”

Olivier De Cock, ex-speler van Club Brugge, denkt dat de titel tussen twee ploegen zal gaan. “Gent zal afhaken en ik verwacht een tweestrijd tussen Anderlecht en Club. Hopelijk kan blauw-zwart voor het eerst in deze play-offs eens op voorsprong komen”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Voorlopig de enige Belgische club in de finale van de Champions League

Door de jaren heen heeft Club Brugge een aanzienlijke prijzenkast opgebouwd. We veroverden 11 keer de Beker van België, 13 keer de Belgische Supercup en 13 keer de landstitel. Daarnaast is Club Brugge de enige Belgische voetbalclub die het ooit tot in de finale van de Europacup I, de voorganger van de Champions League, heeft geschopt. Helaas gingen we in 1978 tegen het Engelse Liverpool met 1 – 0 onderuit.

Twee jaar eerder, in 1976, wist Club Brugge ook de finale van de UEFA Cup te halen. Opnieuw moest er tegen Liverpool aangetreden worden. In de terugwedstrijd kon Club de met 3-2 verloren heenmatch niet meer rechtzetten. Het werd 1-1 in het Olympiastadion, waardoor Club Brugge het Europese kampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan.

Club hunkert naar de titel in eigen land

Vanaf nu gaat alle aandacht naar een mogelijk kampioenschap in België. De strijd met Anderlecht en Gent, die ook beiden voor het kampioenschap spelen, woedt in volle hevigheid. In dit spelletje blackjack op de groene mat maakt Club Brugge een goede kans omdat beide concurrenten nog loodzware wedstrijden voor de boeg hebben.

Het programma van Club Brugge is met twee thuiswedstrijden (tegen Gent en Kortrijk) en één uitwedstrijd (tegen Charleroi) op papier gemakkelijker. Hoe dan ook, de strijd om het kampioenschap in België is vreselijk spannend! Op het werk, op voetbalverenigingen en op sociale media wordt er meer dan ooit gepronostikeerd over wie de Belgische kampioen in 2014-2015 zal worden. Wie wordt het volgens jou?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws