Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De vrienden van Vázquez: “Hij voetbalde als een zigeuner”

Victor Vazquez (Club Brugge)

Hoewel hij, samen met heel Club Brugge, wegdeemsterde in de play-offs, was dit toch hét seizoen van Víctor Vázquez. Hoogtijd voor Sport/Voetbalmagazine om op zoek te gaan naar de roots en de beste vrienden van de Spanjaard.

We maken kennis met Kuki, Jordi, Pitu en zijn boezemvriend Miguel. “Víctor is aan een uitstekend seizoen bezig”, opent Miguel. “Hij is op fysiek vlak enorm vooruitgegaan in België.”

De Gouden Schoen

Kuki: “Eigenlijk is Víctor nooit ontgoocheld geweest over het mislopen van de Gouden Schoen. Als hij gewonnen had zou hij natuurlijk heel trots geweest zijn, maar hij heeft écht niet wakker gelegen van zijn tweede plaats.”

Vrouwen en bier

Jordi: “Víctor heeft altijd wel een relatie gehad voor zover ik me kan herinneren. Hij is nu wel al vier jaar samen met Andrea, die met hem meekwam naar België. Dat was heel belangrijk voor hem!”

Miguel: “Hij neemt het voetbal heel serieus en dan is een vaste vriendin de beste optie.”

Jordi: “Wat de pintjes betreft, gingen we vroeger natuurlijk wel eens uit en dan dronken we wel wat.”

Pitu: “Maar Víctor is nooit echt voor bier geweest, hij drinkt liever een glaasje wijn. Maar alleen op de momenten dat het kan natuurlijk. Hij zal nooit een dag voor de wedstrijd alcohol drinken!”

El Gitano (de zigeuner)

Pitu: “Zijn bijnaam heeft te maken met het feit dat hij wat donkerder van huid is. Maar eigenlijk verwijst het vooral naar zijn manier van voetballen. Hij was anders dan de rest. Hij speelde straatvoetbal en had een soort van ondeugendheid in zijn voetbal. Soms veinsde hij een blessure om de tegenstander in de luren te leggen. Die slimme geniepigheid, dat typeert hem.”

Kuki: “Zoals in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht, toen hij in de laatste minuten Vormer alleen voor doel zette door een vrijschop te geven die niemand verwachtte. Dat is typisch Víctor!”

Pitu: “Ook zijn goal tegen Zulte Waregem (het doelpunt met buitenkant rechts) is daar een voorbeeld van. Hij heeft vroeger zelfs nóg mooiere goals gemaakt.”

Aangeboren voetbaltalent: liever passen dan lopen

Jordi: “Víctor is het beste als hij vrijheid op het veld krijgt. Keer op keer mee verdedigen is niks voor hem.”

Pitu: “De grootste kwaliteit van hem is dat hij een aangeboren talent heeft om te voetballen. Als hij door één pass te geven drie meter minder moet lopen, dan zal hij die pass geven. Trainers die hem dwingen te veel defensief werk op te knappen, zorgen ervoor dat zijn aanvallende kwaliteiten minder uit de verf komen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws