Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge breekt records: Simons doet beter dan Ronaldo!

Timmy Simons verpersoonlijking Brugse waarden

Club Brugge is aan een memorabel seizoen bezig. Blauw-zwart is intussen een jaar ongeslagen in eigen huis. De troepen van Preud’homme verloren 30 matchen op een rij niet in Jan Breydel. Maar er is meer…

Het feit dat Club 30 thuismatchen op één jaar afwerkt is op zich al opvallend. Nooit eerder speelden we zoveel wedstrijden in één seizoen. Het record van 55 matchen in 2009-2010 zal dit seizoen met een eindtotaal van 63 van de tabellen geveegd worden.

Ook de individuele prestaties mogen gezien worden. Vooral kapitein Simons lijkt onvermoeibaar. De 38-jarige middenvelder stond al 5.002 minuten tussen de lijnen en doet daarmee 782 minuten beter dan Cristiano Ronaldo (4.220 minuten). Ook Ryan (4.860), De Bock (4.415) en Duarte (4.289) geven de Portugese topspits het nakijken wat betreft het aantal speelminuten. Het vorige Club-record stond met 4.800 minuten op naam van Bastijns, Jensen en jawel… Simons!

Tot slot zorgt ook het doelpuntenaantal voor een absoluut record. In 59 wedstrijden vonden onze mannen 129 keer de weg naar doel: een gemiddelde van 2,2 doelpunten per wedstrijd. Het vorige record van 127 goals is dus nu al gesneuveld… Wat is het volgende record?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws