Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Spelers vliegen naar reusachtig Olympisch stadion

Bart Vertenten (scheidsrechter)

Vandaag zijn de spelers de vlieger opgestapt richting Oekraïne. Donderdag is het Nationaal Olympisch Stadion in Kiev het decor voor de kwartfinale van de Europa League tussen Dnipro en Club. Preud’homme selecteerde 20 spelers die in aanmerking komen om te strijden voor een plaats bij de laatste 4.

Dnipro Dnipropetrovsk speelt zijn thuiswedstrijden normaal gezien in de Dnipro Arena, maar door pro-Russische conflicten werd er beslist om de Europese thuismatchen in het veiligere Kiev te spelen. Op die manier moeten ook de spelers van Dnipro een verplaatsing van 390 kilometer maken.

Het NSK Olimpiejsky stadion is met een capaciteit van 70.050 plaatsen het grootste stadion van Oekraïne. Vroeger was het zelfs één van de grootste stadions ter wereld. De finale tussen Spanje en Italië (4-0) van Euro 2012 werd in deze voetbaltempel afgewerkt.

Blauw-zwart kan zich voor het eerst in 23 jaar kwalificeren voor de halve finale van de Europa League. Na de 0-0 uit de heenwedstrijd is scoren een absolute must.

Bekijk de 20-koppige selectie van Preud’homme:

Doelmannnen: Mathew Ryan, Sokratis Dioudis, Vladan Kujovic

Verdedigers: Davy De fauw, Oscar Duarte, Brandon Mechele, Laurens De Bock

Middenvelders: Timmy Simons, Francisco Silva, Victor Vazquez, Ruud Vormer, Sander Coopman, Dario van den Buijs, Yannick Reuten

Aanvallers: Lior Refaelov, Tom De Sutter, José Izquierdo, Nikola Storm, Tuur Dierckx, Obbi Oulare

Niet speelgerechtigd, maar wel bij de groep: Stefano Denswil, Claudemir

Kan deze kern volgens u nog een vervolg breien aan deze uitstekende Europese campagne?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws