Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons: “Ik haat verliezen”

Timmy Simons interview

Timmy Simons is een kapitein om fier op te zijn. Onze aanvoerder stroopt zijn mouwen op en is helemaal klaar voor de ontknoping van het kampioenschap. Later zullen de fans hopelijk zeggen: “Weet je nog, 2015, het jaar dat we kampioen werden? Die ploeg speelde toen ook nog de kwartfinale van de Europa League en won de beker”, zegt de 38-jarige middenvelder.

De Brugse stofzuiger wil straks, zoals we van hem gewoon zijn, voorop gaan in de strijd. “Ik haat verliezen. In alles. Zelfs het kleinste partijtje op training wil ik winnen. Ik laat niks liggen”, zegt de aanvoerder in Sport / Voetbalmagazine.

Simons denkt dat het succes van de huidige ploeg te verklaren is door het feit dat veel spelers al langer met elkaar voetballen. “Ga onze ploeg maar na. Er is op een paar posities gewisseld, maar geen acht spelers op één seizoen. En dat was voordien wél het geval.”

De snelle opeenvolging van wedstrijden is geen excuus voor onze middenvelder. “Daar kan je als ploeg sterker uitkomen. Ik herinner me nog hoe Mechele tijdens de opwarming in Istanbul rondkeek en zei: ‘Laat ons dat hier straks tijdens de match eens stil maken.’ Ik dacht: wat zegt die nu? Maar dat was schitterend! Brandon is dag en nacht bezig met zijn lichaam en ook qua karakter zit het goed bij hem. Het had mijn zoon kunnen zijn.”

“Toen we op achterstand kwamen tegen Besiktas, hadden we gemakkelijk kunnen zeggen: bekerfinale, straks play-offs… kom, we laten dit schieten. Maar dat gevoel had ik niet. In deze fase kan je niks laten liggen. We willen winnen en prijzen pakken!”

Simons ziet gelijkenissen in het huidige elftal en de kampioenenploeg van 2005. “Qua eenheid en teamspirit zijn er parallellen: De Cock en Meunier, Ceh en Vázquez of Refaelov, Englebert en Vormer. Maar nu hebben we met jongens als Vázquez, Gedoz, Izquierdo, Storm en Dierckx nog meer mensen die een individuele actie kunnen maken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws