Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “We willen geschiedenis schrijven”

Michel Preud'homme met brede glimlach

Club Brugge kan vanavond geschiedenis schrijven, maar dan moet het wel voorbij Dnipro Dnipropetrovsk. Het zou de eerste keer in 23 jaar zijn dat we een Europese halve finale bereiken. “Voor mij zijn de kansen 50/50. We zullen moeten scoren”, zegt trainer Preud’homme.

Na de brilscore van de heenwedstrijd heeft blauw-zwart nog alle kansen om de halve finale van de Europa League te bereiken. Het wordt hoe dan ook een historische wedstrijd!

Het is de tweede keer dat Club de Oekraïense tegenstander treft. In 2004 verloren de manschappen van Trond Sollied met 3-2 van Dnipro. Nastja Ceh en Bosko Balaban zorgden voor de Brugse doelpunten. Opvallend: kapitein Timmy Simons was er toen ook al bij!

Davy De fauw heeft alvast vertrouwen in een positieve afloop. “Dnipro is een heel gevaarlijke ploeg, maar we hebben een goeie uitgangspositie. Ik geef ons 60% kans om door te stoten.” Obbi Oulare vraagt de steun van God om te winnen: “We hopen op het beste. Maar wat er ook gebeurt, we mogen fier zijn op wat we al bereikt hebben.”

Oulare instagram

Ook Vincent Mannaert blikte vooruit op de wedstrijd. “Fysieke vermoeidheid is er absoluut, maar het mentale geloof om er nog eens voluit voor te gaan is er eveneens. We strijden nog op 3 fronten, maar als ik écht moet kiezen zou ik toch liever de Europa League winnen dan kampioen te worden.” Ben jij het daar mee eens?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws