Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Geen frieten meer sinds zijn twaalfde en één keer per jaar naar de McDonald’s”

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

Brandon Mechele is aan een goed seizoen bezig bij Club, maar zonder Philippe Clement was de bescheiden verdediger wellicht nooit in het eerste elftal geraakt. “We hebben veel op hem moeten inpraten, maar ík heb nooit aan zijn kwaliteiten getwijfeld”, zegt onze T2 in Sport/Voetbalmagazine. Mama Sandra is vooral fier op de discipline van haar zoon. “Brandon leeft echt voor het voetbal. Ik heb hem nog nooit met een pint gezien.”

Brandon Mechele is op zijn 22e een vaste waarde in de blauw-zwarte defensie. Al had zijn carrière ook helemaal anders kunnen lopen. Het was Clement die Mechele in het begin van 2013 liet overvliegen naar het trainingskamp in Marbella.

Toenmalig coach Juan Carlos Garrido was not amused: “What did you bring? This is not possible!” Als nieuwkomer wordt hij in Marbella niet gespaard. ‘s Avonds, voor het slapengaan, doen Bart Buysse, Sven Dhoest en Carl Hoefkens allerlei oefeningen (pompen, stabilisatie). De nietsvermoedende Mechele trapt erin. “Natuurlijk deed ik mee. Wat wil je?” De drie grappenmakers brullen van het lachen.

“Brandon was heel nuchter”, zegt mama Sandra. “Mama, ik moet mijn best doen op school, want als ik geen voetballer word, dan moet ik een andere job vinden.” Voor Mechele was het nooit goed genoeg. “Als hij niet genoeg punten haalde, vond hij zichzelf een dommerik en bonkte hij met zijn hoofd tegen de muur.”

“Na de bekerfinale kregen de spelers twee dagen vrij, maar Brandon kwam op de tweede dag toch naar de Club om bij te trainen”, zegt Joost Desender, physical coach bij Club.

Moeder Sandra zegt dat discipline de rode draad is doorheen de carrière van haar zoon. “Hij gaat één keer per jaar naar de McDonald’s, in de eerste dagen na het seizoen. En toen hij twaalf was, vroeg hij mij om geen frieten meer klaar te maken. Hij heeft sindsdien nooit meer frieten gegeten.”

“Brandon heeft ook een heel hoge pijngrens”, vult vader Peter aan. “Hij liep in het eerste kleuterklasje ooit een hele dag rond met een gebroken pols. Pas ‘s avonds zei hij dat hij gevallen was. Als Brandon zegt dat hij pijn heeft, dan mag je er zeker van zijn dat het zo is. Ze noemen hem niet voor niets Robocop.”

Joost Desender vindt dat Mechele nog iets meer zelfbewust mag worden. “Brandon slaat nooit op tafel om te zeggen dat hij móet spelen, waardoor hij er zich soms bij neerlegt dat hij tweede keuze is.”

Dankzij uitstekende prestaties, oa in de 4-0-overwinning tegen Anderlecht en in Istanbul, gelooft de hele Club nu in de kwaliteiten van Mechele. Hij kan elke spits in zijn binnenzak steken! “En als ze morgen aan de deur staan met een grote zak geld om in Qatar te voetbalen, dan weigert Brandon zonder enige twijfel”, besluit mama Sandra.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws